Рівне:

Створення та просування сайтів

Школа безпеки

Кримінал 11-чер, 2008, 20:099 prov 1 614
Теплий сонячний ранок подарував чудовий настрій, налаштовуючи на урочисто-святковий момент церемонії відкриття. Певна суворість, виваженість, як і належить у таких випадках, офіційність моменту: команди та їх керівники вишикувались на території напрочуд красивого та мальовничого лісового масиву у селі Маринин Березнівського району, що має назву серед населення Надслучанська Швейцарія.
Змагання відкрив заступник начальника ГУ МНС України в Рівненській області підполковник служби цивільного захисту Юрій Малевич. Він привітав усіх учасників, побажав вдалих стартів та перемог у триденному марафоні.
Організатори обласного збору подбали про те, щоб на всіх етапах дистанції були створені умови, наближені до реальних: подолання природних перешкод, виконання туристичних завдань, маршрутів, бойове розгортання пожежного відділення, робота в зоні стихійного лиха та проведення рятувальних робіт, надання допомоги постраждалому. Все це створювало дух єдності, спортивного азарту.
Учасники змагань говорять про те, що цікавість до таких випробувань зростає, а професія рятувальника дедалі більше стає популярнішою. Всі команди показали високий клас на всіх етапах дистанції.
Враження від цих днів були особливими. Із захопленням спостерігали за учасниками змагань, особливо за дівчатками – з якою легкістю вони долали перешкоди. Звичайно, не всім вдалося виконати поставлені завдання, але їхній винахідливості позаздрили б і професіонали. За словами суддів, важливі не стільки результати, стільки та практика, яку отримали діти під час змагань. Адже головною метою збору-змагання є популяризація серед дітей та підлітків здорового, активного і безпечного способу життя, підвищення рівня практичної підготовки підростаючого покоління до дій в екстремальних умовах, навчання з попередження та реагування на надзвичайні ситуації, пропаганда професії рятувальника та активний відпочинок.
Протягом трьох напружених днів серед дітей точилася безкомпромісна боротьба на різних етапах та дистанціях. Один зайвий бал штрафу міг змінити долю команди. Але на те і змагання, щоб визначати найкращих.
І ось настав час прощатися. Заключна дискотека, величезне багаття і, звісно, нагородження переможців і найактивніших учасників змагань. І знову зазвучав марш у виконанні місцевого оркестру, який організували, керівники місцевої адміністрації. Розпочинається урочисте закриття збору-змагання і нарешті оголошуються довгоочікувані результати… За рішенням судівської колегії, переможцями обласного збору-змагання юних рятувальників „Школа безпеки” стали: 1 місце – команда Рівненського району, 2 місце – Дубенського, 3 місце – команда ЗОШ № 28 м. Рівного.
Діти, втомлені, змучені та, як завжди, збуджені та веселі, довго прощалися, але прощалися не назавжди. Адже з початком навчального року вони знову зустрінуться та почнуть разом працювати, вдосконалюючи свою майстерність. А в нелегкій справі порятунку людей від біди немає меж вдосконаленню. Це ще раз підтверджує девіз організації „Знати, щоб передбачити, передбачити, щоб діяти”.
Насамкінець хочеться додати, що рух „Школа безпеки” на Рівненщині стає дедалі популярнішим. Адже він має свою специфічну і вкрай наближену до життя програму підготовки. Звідси виходять змужнілі, загартовані, теоретично підковані і практично навчені діяти в екстремальних умовах молоді люди. Можна з впевненістю сказати, що той, хто належно пройшов „Школу безпеки”, зможе добре пройти нелегку школу життя.
Микола Прокопчук,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору