Рівне:

Створення та просування сайтів

Конституційний Суд відновив соціальні права українців

Останні новини 23-чер, 2008, 11:389 prov 1 203
Конституційний Суд України визнав неконституційними деякі положення Закону „Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України”. Зокрема, суд у своєму рішення від 22 травня зазначив, що Закон України „Про Державний бюджет” має спеціальне призначення і не повинен регулювати відносини в інших сферах суспільного життя.
Нагадаємо, що з прийняттям Закону „Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України” Верховна Рада вийшла за межі правового регулювання бюджетних відносин: зупинила дію окремих положень законів і внесла до ряду законодавчих актів зміни і доповнення та визнала деякі з них нечинними.
Зокрема зміни були внесені і до Закону України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи”. У зв’язку з цим виплати допомоги по догляду за дитиною по досягненню нею трьох років почали проводитись у зменшеному розмірі. Про це, зокрема, свідчили неодноразові звернення громадян до центрів права Рівненського Комітету виборців України.
Отже, Конституційний Суд підтвердив думку фахівців організації, визнавши неконституційними деякі положення Закону України „Про Державним бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України”. Також суд зазначив, що положення цього Закону, які були визнані неконституційними, втрачають чинність з дня ухвалення цього рішення.
„Таким чином, право на отримання грошової допомоги в подвійному розмірі по догляду за дитиною до досягнення нею трьох років у громадян, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, виникає з дня ухвалення зазначеного рішення Конституційного Суду, тобто з 22 травня 2008 року”, – зазначає юрист РОГО КВУ В’ячеслав Горбенко.
Хотілося б вірити, що з прийняттям цього рішення вищі органи державної влади остаточно припинять практику внесення Законом „Про Державний бюджет” змін до соціальних законів, порушуючи при цьому конституційні права українців на достатній життєвий рівень.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору