Рівне:

Створення та просування сайтів

РЯТУВАТИМЕ НОВИЙ ТРЕНЕР

Спорт / Порадниця 22-лют, 2007, 20:259 prov 1 577
Впродовж майже сорока хвилин новий тренер спілкувалися із футболістами та президентом. Після цього команда попрямувала на перше тренування під керівництвом нового тренера. Якою буде співпраця нового тренера клубу з керівництвом, чи надовго затримається Іван Кованда на посаді головного тренера — покаже час. Так само буде видно, чи допоможуть “сусіди” вибратися із глибокої турнірної ями “Вересу”. А поки призначення коментує президент ФК “Верес” Святослав Власюк:

— За підготовчий період переглянули сім кандидатів на посаду головного тренера. Це супроводжувалося телефонними розмовами, зустрічами із кандидатами, консультуванням із федерацією футболу. В результаті вийшли на Івана Кованду. Це не зразу сталося. Спочатку ми зустрілися, обговорили проблеми і прийшли до спільного знаменника. Із четверга він приступив до виконання своїх службових обов’язків. Перед “Вересом” він тренував “Раву” з Рава-Руської. Думаю, Іван Кованда — фанат , схожий на Лабу, має запал, необхідний нашій команді.

— Крім нового тренера команда отримала поповнення від сусідів. На яких умовах виступатимуть у нас гравці “Волині”?

— На жаль, доводиться констатувати — в області немає гідних місцевих футболістів, які підійшли б команді. Минулого року ми змушені були заявити чотири футболісти 1990 року народження, замість 1989 року народження. Ті що є, крутять носом і хочуть кращих умов. Щоб укомплектувати склад на залишок сезону, запросили виконавців з Луцька. З цього питання зустрічалися із Віталієм Кварцяним і він позитивно відгукнувся на наше прохання допомогти. Вже приїхали чотири гравці, чекаємо воротаря В’ячеслава Голюка, якого наші вболівальники добре знають. Всіх футболістів з Луцька отримали безкоштовно. Крім цього, телефонують із інших команд. Хто залишиться у команді — буде вирішувати головний тренер. Йому визначати — з ким виконувати завдання.

— Чи погашені борги перед футболістами?

— Вони будуть погашатися. Минулого року були затримки, але ми розрахувалися із футболістами. Впродовж тижня розрахуємося за листопад і в березні — за грудень.

— Хто залишив команду?

— На сьогодні я ще не можу дати стверджувальну відповідь. Скажу тільки, що на сьогодні немає Літвинчука та Сидорова. Поки що відсутні ці два футболісти та гравці 1990 року народження знаходяться на турнірі в Польщі.

Потім настала черга поспілкуватися із новим тренером ФК ”Верес” Іваном Ковандою.

— Що спонукало до такого кроку? Адже вам відомо, що до цього часу на посаді головного тренера надовго не затримувався ніхто?

— Я всесторонньо обмізкував пропозицію очолити ФК ”Верес”. Консультувався, телефонував, зустрівся із президентом ”Вересу” Святославом Власюком і дав згоду. Мене не лякає, що команда на останньому місці. Неприємно це бачити, але незабаром ми вийдемо із такого становища. Шлях до цього один — змістовний тренувальний процес, порозуміння влади із керівництвом команди. Тоді і буде результат.

— Часу лишилося обмаль. Як готуватиметесь?

— Залишилося всього півтора місяця тренуватися. Вони, в основному, будуть ігровими. За рахунок двосторонніх ігор та спарингових матчів намагатимусь вивести гравців на оптимальну фізичну форму.

— Хто допомагатиме керувати тренувальним процесом?

— Це Віталій Шевчук, граючий тренер. Команда має хороших виконавців, потрібно лише працювати. В цьому я спиратимусь на підтримку Коломійця, Шевчука, Никончука, Ткачука. Необхідно, аби влада трішки допомогла і незабаром будемо бачити той результат, який приємний для глядачів.

— Кого приведе в команду?

— Ще нікого. Надіюсь, повернеться до ”Вереса” нападник Андрій Дева. Пізніше, думаю, з’явиться ще один виконавець.

— Розкажіть кілька слів про себе.

— Народився 1967 року. Свого часу виступав за команди ”Шахтар” (Червоноград), “Гірник”, “Славутич”, колективи з Білої Церкви, Бородянки, за польські клуби. Тренерську діяльність розпочав у команді “Рава” з Рава-Руської. З нею виграв не один турнір, ставав чемпіоном другої ліги та двічі бронзовим призером, був двічі переможцем першості області та володарем Кубка області. Через фінансові труднощі змушений був залишити команду.

Чи знайде спільну мову новий наставник із керівництвом клубу та футболістами — покаже найближчий час. Перші офіційні матчі засвідчать компетентність нового тренера та готовність команди залишити останнє місце турнірної таблиці. Чи допоможуть волинські ”легіонери” у цьому — стане відомо за кілька місяців. А поки Іван Кованда проводить тренування і з надією дивиться у майбутнє.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору