Рівне:

Створення та просування сайтів

В Україні стартував конкурс “Приязна адміністрація”

Останні новини 22-сер, 2008, 11:279 prov 1 175
На цьому наголосила начальник Управління державної служби Головдержслужби в Рівненській області Лариса Коваль на семінарі сільських, селищних та міського голів у Сарненській райдержадміністрації. На покращення іміджу державної служби в Україні та удосконалення роботи органів виконавчої влади спрямоване оголошення Всеукраїнського конкурсу «Приязна адміністрація» згідно постанови Кабінету Міністрів України від 18 липня 2007 року № 933 «Про проведення Всеукраїнського конкурсу «Приязна адміністрація».
“Метою Всеукраїнського конкурсу – каже Лариса Коваль, - є виявлення кращих форм і методів організації роботи з громадянами, вивчення, узагальнення та поширення кращого досвіду з питань якості державних (адміністративних) послуг та своєчасності їх надання, пропаганда та підняття престижу державної служби та державного службовця. Це позитивно впливатиме на зростання довіри до влади, діяльності її в умовах сприяння, а не опору з боку суспільства. Головною особливістю даного конкурсу є незалежна оцінка діяльності обласної чи районної адміністрації громадянами, підприємствами, організаціями, які безпосередньо звертаються до органів влади для вирішення назрілих потреб і проблем. Узагальнення та аналіз результатів такого оцінювання а також висновки спеціально створених експертних груп визначить оцінку роботи адміністрації щодо якості послуг та своєчасності їх надання”. Лариса Коваль підкреслила, що підсумки цього конкурсу будуть підбиватися у лютому місяці 2009 року. Саме для того й був проведений семінар, аби громадяни не тільки міста, а й сільських місцевостей, мали можливість справедливо оцінити роботу влади.
Головний спеціаліст – державний інспектор територіального управління Державної інспекції з енергозбереження по Рівненській області Тетяна Пальчевська наголосила на тому, що цього року інспекція почала перевіряти бюджетні установи не тільки міст, а й сіл, застосовуючи для порушників штрафні санкції. Недотримання вимог проектно-кошторисної документації тягне за собою накладання штрафу від 5-ти до 10-ти неоподаткованих мінімумів. Порушення, пов’язані з використаннями газу - від 10-ти до 100 неоподаткованих мінімумів. Інспекція також контролює та перевіряє питання підготовки до зими як в процесі проведення комплексних перевірок, так і за окремими перевірками житлово-комунальних підприємств. В усіх установ мають бути утеплені вікон, дверей, необхідно завезти тверде паливо, якщо це необхідно. Необхідно виконувати теплову ізоляцію теплопроводів. Зазначила на необхідності включення заходів по економії енергоносіїв.
На семінарі також розглядали і інші питання, які теж не менш важливі. Зокрема, це і порядок видачі довідок на отримання коштів з державного бюджету, які спрямовуються на підтримку розвитку тваринницької галузі та інші.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору