Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівне розширюватиметься. Можливо...

Особливий погляд 04-вер, 2008, 12:439 prov 1 172
Перший заступник міського голови Рівного Олексій Хмилецький впевнено заявив, що збільшення масштабів обласного центру ніяк не уникнути. Чиновники обіцяють на “нових” територіях провести усі необхідні комунікації, зокрема побудувати об’їзні дороги, щоб великогабаритні автомобілі більше не турбували мешканців вулиць Млинівської та Макарова. А також розгорнути будівництво житла, облаштувати парки відпочинку, сквери та спортивні комплекси.
Звичайно, проект привабливий і гігантський. Правда, поки що все це писане по воді вилами. Бо по-перше, міська рада сама ще не ухвалила з цього приводу ніякого рішення. Не розроблено й проектно-економічного обгрунтування та генерального плану. По-друге, розширення меж міста ще ні з керівництвом Рівненського району, ні з сільськими радами не погоджувалося.
Та й невідомо, як поставляться до цієї “глобалізації” обласна рада і, головне, Верховна Рада України. По-третє, чи вистачить бюджету Рівненської міської ради, щоб викупити вибрану територію. Особливо якщо врахувати, що практично всі землі розпайовані, і невідомо, хто як оцінюватиме свій шматок родючого грунту. Та й селяни від цієї затії не будуть у палкому захваті.
М’яко кажучи, термін реалізації проекту міської влади у густому тумані, тому організатори прес-конференції завбачливо попередили, що реально втілити у життя задум розширення Рівного можливо десь років через п’ять. Хоча, на їхню думку, це відбудеться обов’язково, бо інакше місто не зможе розвиватися і нормально функціонувати. Мовляв, проект стратегічний, спрямований у майбутнє, і втілити його буде нелегко. Із цим твердженням присутні на прес-конференції журналісти погодилися повністю.
Ростислав ВАРЖЕЛЬ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору