Рівне:

Створення та просування сайтів

В пологовому №2 таки буде апарат респіраторної підтримки для недоношений дітей

Останні новини 04-вер, 2008, 14:259 prov 1 309
3 вересня, у приміщенні другого пологового будинку відбулась прес-конференція, присвячена закінченню акції «Подих життя». В ході акції 16 активістів з Рівного, Кузнецовська, Луцька, Нововолинська та Києва зібрали більше 100 тисяч гривень. За ці кошти був придбаний апарат респіраторної підтримки Infant Flow, що переданий у Рівненський пологовий будинок №2
Під час зустрічі координатор та учасники проекту розповіли про його перебіг, про сам процес збирання коштів, про складнощі з якими довелося стикнутись, про реакцію людей, а головне про успішне завершення і встановлення нового апарату, який допоможе зберегти не одне дитяче життя.
- Особисто мені, - розповідає координатор проекту «Подих життя» Федір Харкін, - довелося провести близько 50 зустрічей та телефонних розмов з підприємцями, керівниками фірм, просто знайомими. Більшість людей підтримали нас, допомогли хто чим міг. Хтось кинув гривню в скриньку, яка стояла в супермаркеті, а хтось і п’ять тисяч гривень витягнув з кишені. Варто відзначити, що людей менше цікавило аби хтось дізнався про його благодійність, їх більше турбувало - чи справді кошти дійдуть до адресата, допоможуть діткам. Напевне є в суспільстві негативний досвід і приклади розкрадання коштів, які призначені для медицини, освіти тощо.
І ось під час прес-конференції, презентовано куплений за зібрані громадськими активістами кошти апарат Infant Flow американської фірми VIASYS Healthcare. Про його призначення та можливості розповів представник фірми Н.З.ТЕХНО Володимир Мітін, який особисто доставив апарат з Києва. Він презентував апарат і розповів, що відтепер можливо надавати якісну допомогу новонародженим, особливо тим, які мають незрілі легені, а також глибоко недоношеним з масою тіла від 500 грам. Під час презентації був показаний невеличкий фільм, в якому розповідалось про можливості апарата Infant Flow.
Варто відзначити, що коштів зібраних за два місяці, виявилось на кілька тисяч більше, і залишок піде на потреби пологового будинку, де якраз нині затіяли ремонт.
Учасники проекту висловили величезну подяку усім хто підтримав їх у бажанні врятувати життя новонародженим діткам. Це зокрема супермаркети Екомаркет та Сільпо в Рівному, Щедрик в Кузнецовську та ще багато-багато хороших людей.
Головний лікар другого пологового будинку Ганна Чайка на зустрічі говорила про ті проблеми які ще не вирішені, але головне, зазначила вона, що хоча б ця справа була зроблена і від усього серця подякувала ініціаторам проекту, більшість з яких прийшли на запуск нового апарату.
Координатор проекту Федір Харкін, підводячи підсумки пообіцяв, що їх ініціатива не є останньою. На сьогодні вони допомагають учасникам проекту «Материнське тепло», який теж реалізовується спільно з громадською організацією «Взаємодія», а учасники якого планують придбати інкубатор для новонароджених у Пологовий будинок №1. Нижче наводимо реквізити куди можна перерахувати кошти.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору