Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 04-вер, 2008, 17:459 prov 1 091
В аквапарку Тернополя потонув семирічний хлопчик
У Тернополі, в аквапарку Лімпопо, потонув семирічний хлопчик.
Про це повідомили у Центрі пропаганди Тернопільського обласного управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України.
Трагедія трапилась 31 серпня близько 17:00. За попередніми даними, хлопчик потонув, пірнаючи у дорослому басейні, де глибина значно більша, ніж у дитячому. Після того, як працівники закладу виявили, що хлопчик не ворушиться на дні басейну, йому намагалися надати першу допомогу, але було вже запізно.

Богатирьову виключили з Партії регіонів
Політрада Партії регіонів виключила з лав партії секретаря Ради національної безпеки і оборони України Раїсу Богатирьову.
Таке рішення ухвалене на засіданні політради партії у понеділок ввечері, — повідомила заступник лідера партії Ганна Герман.
За її словами, згідно з рішенням політради, Богатирьова відповідно виключена і зі складу політради Партії регіонів.
Як повідомлялося, лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявляв, що засідання політради і засідання фракції Партії регіонів у понеділок ухвалить дисциплінарне рішення стосовно секретаря РНБО Богатирьової у зв’язку з її нещодавніми заявами.
Раніше низка ЗМІ повідомила, що під час візиту до США Богатирьова висловила думку, що заяви Януковича про необхідність визнання Україною незалежності Південної Осетії і Абхазії є його особистою точкою зору, а не позицією Партії регіонів.

21 людина потрапила до лікарень з отруєнням
У Києві госпіталізовано 21 людину через отруєння харчовими продуктами, придбаними біля станції метро Лісова.
Як повідомила прес-служба МНС, серед потерпілих, які звернулися до лікарень з 27 по 30 серпня, — дві дитини.
Десяти госпіталізованим поставили діагноз сальмонельоз, іншим — гастроентероколіт.
У повідомленні зазначається, що всі хворі перебувають у задовільному стані.

В Україні зросли ціни на цигарки
Ставки акцизу на сигарети з фільтром в Україні з 1 вересня 2008 року підвищилися до 30 грн/тис. шт. і 16% від обороту з реалізації продукції замість діючих раніше 14 грн/тис. шт. і 12,5% відповідно.
Відповідний закон, прийнятий парламентом на позачерговому засіданні 31 липня поточного року, набув чинності 1 вересня.
Документ також передбачає, що акциза на сигарети без фільтра з одиниці реалізованої продукції становитиме 12,5 грн/тис. шт. замість раніше діючих 5 грн/тис. шт., у відсотках до обороту з реалізації товару — 16% замість 12,5%.
Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла запропонований урядом закон, що припускає підвищення ставок акцизного збору на тютюн і тютюнові вироби, на позачерговому засіданні 31 липня поточного року.
У Міністерстві фінансів вважають, що підвищення ставок акцизного збору на тютюнові вироби дозволить збільшити надходження в державний бюджет майже на 750 млн грн.

Україна і Румунія судяться за острів Зміїний
2 вересня, у Міжнародному суді ООН в Гаазі розпочали слухання про розмежування шельфу Чорного моря між Україною і Румунією. Втім, українська сторона вважає, що раніше як за рік вироку очікувати не слід.
Представники кожної зі сторін матимуть по три години для викладення своїх аргументів. Слухання триватимуть 6 днів. Офіційні Київ і Бухарест не можуть поділити острів Зміїний, трактуючи його статус кожен по своєму. Румунія називає острів скелею та заперечує розмежування територіальних вод. Водночас Україна Зміїний називає островом, придатним до життя, та планує створити на ньому вільну економічну зону.
Крім того, за оцінками експертів, ця територія площею у 14 тисяч квадратних кілометрів може мати значні поклади нафти і газу. Зокрема, у 2001 році за 40 км від острова були виявлені поклади вуглеводню (близько 10 млн т нафти й 10 млрд кубометрів газу).
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору