Рівне:

Створення та просування сайтів

Збірна Чехії – чемпіон світу з хокею

Спорт 19-травня, 2005, 11:569 prov 1 610
Останній шанс врятувати матч у канадців був за дві хвилини до фінальної сирени, коли зі складу збірної Чехії був видалений гравець. Канадці при реалізації чисельної переваги замінили воротаря на шостого польового гравця. Проте чехи зуміли відбитися і закинули третю шайбу.
Після цього канадці затіяли масову бійку, через що матч був перерваний на декілька хвилин. Після відновлення гри команди провели на майданчику 12 секунд, після чого прозвучала фінальна сирена, яка сповістила про те, що збірна Чехії стала новим чемпіоном світу з хокею. Для чехів це п’ятий чемпіонський титул в історії. Збірна Росії на австрійському чемпіонаті завоювала бронзові нагороди.
Оргкомітет чемпіонату світу з хокею назвав кращих гравців. Кращим воротарем визнаний голкіпер збірної Чехії Томаш Вокоун. Кращим захисником став канадець Вейд Редден. Капітан збірної Росії Олексій Ковальов оголошений кращим нападником турніру, а найціннішим гравцем став форвард збірної Канади Джо Торнтон. Він став найрезультативнішим гравцем чемпіонату, набравши 16 очок – 6 шайб і 10 голових передач. На думку оргкомітету, саме його зусиллями збірна Канади дійшла до фінального матчу, в якому програла Чехії 0:3. Незважаючи на цю поразку, Канада зберегла перше місце в рейтингу ІІХФ.
Символічну збірну турніру назвали і журналісти. Воротар: Томаш Вокоун (Чехія). Захисники: Ніклас Крунваль (Швеція), Марек Жідліцкі (Чехія). Нападаючі: Джон Торнтон (Канада), Рік Неш (Канада), Яромір Ягр (Чехія).
Гравці збірної Чехії Яромір Ягр і Іржі Шлегр увійшли до так званого “потрійного клубу”, членами якого є ті хокеїсти, які вигравали Олімпіаду, чемпіонат світу і Кубок Стенлі.
У рейтингу міжнародної федерації хокею (IIHF), що був оприлюднений у вівторок, збірна України за підсумками першості світу в Австрії піднялася на одинадцяту сходинку. До початку першості підопічні Сеуканда знаходилися на 12-ій позиції. Як і раніше, очолює список кращих команд планети збірна Канади. Друге місце у Швеції та на третє перемістилися чемпіони світу – чехи.
Тоді ж, 17 травня, в приміщенні Ризької Малої Гільдії пройшло жеребкування чемпіонату світу з хокею 2006 року. Жеребкування проводила відома латвійська співачка Марія Наумова. На першому етапі збірна України потрапила до групи В і гратиме з командами Швеції, Швейцарії та Італії.
Майже чемпіонат колишнього СРСР відбудеться у групі С, де зустрінуться збірні Росії, Латвії та Казахстану “розбавлені” командою Словаччини.
У групі А гратимуть: Чехія, Фінляндія, Латвія та Словенія. Групу D склали: Канада, США, Данія та Норвегія.
Нагадаємо, що ЧС-2006 року пройде в Латвії.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору