Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненські рятувальники МНС прийняли участь в антитерористичних навчаннях на РАЕС

Останні новини 09-жов, 2008, 12:219 prov 930
08 жовтня 2008 року на Рівненській атомній електростанції були проведені масштабні тактико-спеціальні навчання „Рівне-атом 2008”. Участь у навчаннях приймали підрозділи антитерористичного центру при СБ України та правоохоронних органів Рівненщини, а також зведений загін Головного управління МНС у Рівненській області. За мету ставилося перевірити спроможність силових відомств протидіяти терористичним проявам та налагодити тісню співпрацю з адміністрацією РАЕС щодо її безпечного функціонування. Спостерігати за навчаннями прибуло керівництво обласної влади та правоохоронних органів, а також представники силових відомств Польщі і Румунії.
За легендою навчань терористи захопили потяг із відпрацьованим ядерним паливом. До того ж у вагонах перебували заручники. Після того, як умовні терористи відмовилися здаватись, розпочався „силовий” етап навчань. Близько 10 хвилин знадобилося співробітникам антитерористичної групи щоб знешкодити злочинців та успішно звільнити заручників. По тому до уваги спостерігачів було продемонстровано дії підрозділів оперативно-рятувальної служби МНС Рівненщини з ліквідації наслідків терористичного акту – умовного підриву вагону з відпрацьованим ядерним паливом. Після проведення радіологічної розвідки до місця події прибули чергові підрозділи МНС та за допомогою пінної установки „Пурга” оперативно ліквідували пожежу. Далі всім присутнім було продемонстровано можливості аварійно-рятувальної техніки та спорядження, а також детально ознайомлено з розгорнутим пунктом життєзабезпечення. Загалом, до участі у навчаннях було задіяно 126 чоловік особового складу та 32 одиниці техніки МНС Рівненської області.
По завершенні тактико-спеціальних навчань „Рівне-атом 2008” відбулося підбиття підсумків, в ході якого керівники органів влади та силових відомств висловили свою захопленість професіоналізмом та оперативністю бійців МНС та дали високу оцінку діям рятувальних підрозділів, — прес-служба ГУМНС у Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору