Рівне:

Створення та просування сайтів

Люди потерпають від отруєння чадним газом

Кримінал 10-жов, 2008, 09:419 prov 1 707
Люди потерпають від отруєння чадним газом


Осіння погода принесла холод. В квартирах тепла не відчутно, тому що опалювальний сезон ще не розпочався. Люди змушені розраховувати лише на газове опалення, та за таким способом обігрівання слід ретельно наглядати. Адже він несе не лише одну радість тепла в оселю, а й становить велику небезпеку.
Лише за останні дві доби від отруєння чадним газом постраждало п’ять людей, із них дві дитини. Так, 5 жовтня троє людей однієї родини отруїлися чадним газом: чоловік, жінка і трирічний хлопчик. Господиня оселі пані Тетяна потрапила в Рівненську центральну міську лікарню в стані середньої важкості, а її трирічний син – у реанімаційне відділення Рівненської дитячої центральної обласної лікарні. Стан дитини важкий. Причиною цієї незвичайної події стала несправність газового обладнання.
Наступної доби, 6 жовтня, в реанімаційне відділення Рівненської обласної дитячої лікарні в стані середньої важкості госпіталізований ще один хлопчик — дворічний Микита. Попередня причина госпіталізації дитини – отруєння чадним газом.
Зважаючи на те, що газ є одним із основних чинників небезпеки, працівники головного управління МНС України в Рівненській області звертаються до мешканців Рівненщини з проханням неухильно дотримуватись правил безпеки при користуванні газовими приладами. Адже порушення встановлених норм, як правило, призводить до пожеж, вибухів та інших надзвичайних ситуацій, які нерідко забирають життя та здоров’я громадян.
Щоб уникнути біди, слід завжди пам’ятати та виконувати основні правила безпеки при користуванні газовим обладнанням. Якщо ви відчули витік газу в своєму помешканні, не слід проводити якихось самостійних дій — негайно телефонуйте за номером – „04”! До моменту прибуття фахівців газової аварійної служби не можна користуватися відкритим вогнем, курити, вмикати та вимикати електричні прилади. Разом з тим, якщо ви користуєтесь газобалонною установкою, пам’ятайте, що не можна самовільно ремонтувати балон та плиту, змінювати місцезнаходження установки, виявляти витік газу відкритим вогнем і запалювати пальники без попередньої вентиляції приміщення. Забороняється користуватися кухонними плитами для опалювання приміщення, тому що це небезпечно і може призвести до тяжкого отруєння чадним газом.
Пам’ятайте! Порушення правил користування газовими приладами може призвести до тяжких наслідків, адже вміст у повітрі лише одного відсотка чадного газу вже смертельно небезпечний.

Алла Скомаровська,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору