Рівне:

Створення та просування сайтів

У Рівному відбудеться виїзне засідання "Українського форуму"

Останні новини 22-жов, 2008, 11:569 prov 784
23 жовтня 2008 року о 12:30 у приміщенні Українського державного університету водного господарства та природокористування (головний корпус, вул.. Соборна 11) відбудеться виїзне відкрите засідання Ради «Українського форуму» «Україна-2015: Національна стратегія розвитку». Серед учасників – голова «Українського форуму», академік НАН України Володимир Семиноженко, заступник голови «Українського форуму» Тетяна Єфименко та ін.
О 12:00 год. (в кабінеті ректора (4-й поверх) розпочнеться брифінг для представників ЗМІ Володимира Семиноженка, голови «Українського форуму», академіка НАН України.
Відкрите, публічне обговорення стратегічних орієнтирів української держави у сфері економіки, соціально-гуманітарного розвитку, зовнішньої та внутрішньої політики – один з головних напрямів діяльності «Українського форуму». В ході виїзного засідання буде презентована Національна стратегія розвитку «Україна-2015», підготовлена за ініціативи «Українського форуму» провідними науковцями, політиками та експертами під редакцією Володимира Семиноженка та Валерія Геєця, директора Інституту економіки і прогнозування НАН України, члена Ради «Українського форуму».
На переконання авторів, програма діяльності кожного уряду повинна базуватися не на передвиборних партійних обіцянках, а на стратегічному баченні перспектив розвитку України в ХХI столітті. Тільки це дозволить впроваджувати послідовні довгострокові реформи за будь-якої влади. «Держава повинна запропонувати такий проект майбутнього, який був би привабливим і для Львова, і для Донецька, і для Сум, і для Рівного. Кожен регіон, кожне місто повинне бачити свою позитивну перспективу, свою місію в забезпеченні загального успіху і прагнути до нього. У цьому полягає мудра державна політика. Без сумніву, участь рівненчан в створенні Національної стратегії розвитку «Україна-2015» дуже важлива в нашій роботі», - заявив Володимир Семиноженко.
Автори Національної стратегії підкреслюють, що пріоритети розвитку держави визначені ними на середньострокову перспективу і, відповідно, не прив’язані ні до діючого складу парламенту і уряду, ні до виборчого циклу.
«Україна-2015» ставить амбітну мету для української держави – в максимально короткий проміжок часу вийти на рівень розвитку передових країн світу. Головним інструментом досягнення цієї мети повинна стати модернізація в усіх сферах громадського життя, а умовою її успіху – об’єднання реформаторських зусиль громадянського суспільства, влади і бізнесу.
Обговорення Національної стратегії розвитку України в регіонах розпочалося в січні нинішнього року в Києві, в лютому продовжилося в Харкові, в березні в Запоріжжі, в квітні в Полтаві та Одесі, в травні – в Херсоні, Сумах і Кіровограді, в червні – в Луганську, Дніпропетровську, Львові і Черкасах, в липні в Чернігові, Донецьку, Вінниці, Миколаєві і Житомирі, у вересні в Ялті. Виїзні засідання, присвячені Національній стратегії, «Український форум» має намір провести у всіх регіонах України.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору