Рівне:

Створення та просування сайтів

Чвари через профілактичні медогляди

Особливий погляд 30-жов, 2008, 12:439 prov 1 558
Чвари через профілактичні медогляди


Неждано розгорівся конфлікт між рівненськими вчителями та вихователями з одного боку, і працівниками міської санепідемстанції — з другого, і далеко не на побутовому рівні, а сягнув керівних органів обох структур. Причина досить банальна: взаємне звинувачення у поганій організації профілактичних медоглядів педагогів, внаслідок чого виникають великі черги.
Як засвідчили перевірки, графік профоглядів склали мало не ідеальний. Однак вчителі і вихователі його не дотримувалися, таким чином провокуючи затримку. І щоб за один день пройти огляд, потрібно займати чергу ще вдосвіта. Тому педагоги провину перекидають на санепідемстанцію за погане налагодження роботи.
Медики завзято відбиваються і стверджують, що графік склали із врахуванням пропускної можливості своєї установи. Крім того, вчителі повинні були пройти огляди ще до початку навчального року. Але не змогли цього зробити з банальної причини: через відсутність фінансування цього обов’язкового заходу. Це й обурило медиків.
Начальник міського управління освіти Віталій Новак, побувавши безпосередньо на місці події, визнав вину педагогів, які самі створили проблему через хронічне недотримання графіка. Така неприваблива ситуація із проходженням профмедоглядів за останні роки виникла вперше, і вона на сьогоднішній день майже врегульована спільними зусиллями. Про це відверто заявили із обох боків учасники конфлікту.
Ростислав ВАРЖЕЛЬ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору