Рівне:

Створення та просування сайтів

Вербська сільська рада порушує фінансову дисципліну

Останні новини 09-гру, 2008, 09:429 prov 1 193
Через порушення фінансової дисципліни у список штрафників потрапила Вербська сільська рада. Контролери-ревізори Дубенського району та м.Дубно в ході планової ревізії виявили там фінансових порушень, які призвели до втрат, більше ніж на 14 тис.гривень та інших фінансових порушень на 161,5 тис. гривень.
Зокрема, виявлено порушення при нарахуванні та виплаті заробітної плати, матеріальної допомоги та доплат, у завищенні розміру надбавки за вислугу років, окладів тощо.
Не у відповідності із законодавством надавались в оренду приміщення. Приміром, встановлено, що частину адмінприміщення Вербської сільської ради займає ЖКП “Комунальник”. Проте сільською радою договір оренди з ЖКП „Комунальник” на оренду частини адмінприміщення не було укладено.
За результатами інвентаризації виявлено надлишки матеріальних цінностей, а саме, шість споруд дитячих літніх павільйонів, приміщення котельні, які бухгалтерію сільської ради не обліковувалися.
В ході інвентаризації основних засобів в будинку культури с.Верба недораховано 2 радіомікрофонів на суму 0,72 тис. гривень та світлоприлад вартістю 1,80 тис. гривень, які обліковуються на балансі установи. За поясненням спеціаліста, вказані основні засоби були викрадені з будинку культури с.Верба ще в серпні 2004 року, що підтверджено довідкою, виданою Дубенським МРВ УМВС України в Рівненській області.
Ревізорами виявлено, що упродовж січня-вересня 2008 року без укладання договору оренди, здійснювалось використання ПП Шевчук Г.С. земельних ділянок, на яких розміщено та функціонують магазини “Гастроном”, “Ріжок”, “Каштан” і кафе “Чумак” загальною площею 3400 кв. м. Через відсутність орендної плати за користування земельних ділянок, місцеві бюджети недоотримали майже 3 тис. гривень.
В результаті, за допущені порушення на трьох посадових осіб складено протоколи про адміністративну відповідальність та направлено вимоги щодо усунення виявлених порушень та недопущення їх в подальшій роботі.
Інформацію про виявлені порушення направлено в Дубенську міжрайонну прокуратуру, — повідомила прес-служба КРУ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору