Рівне:

Створення та просування сайтів

У Рівному вчать вкладати інвестиції в людей

Останні новини 16-гру, 2008, 09:489 prov 1 349
11-12 грудня на базі Рівненської обласної державної адміністрації відбувся перший модуль з циклу навчальної програми для працівників Рівненського міськвиконкому з питань інвестиційної діяльності.
Програма підготовлена працівниками Рівненської агенції із залучення інвестицій та обслуговування інвесторів «ІнвестІнРівне» і спрямована на вдосконалення інвестиційної діяльності в регіоні, формування необхідної інфраструктури, поліпшення організаційної та кадрової роботи в цій сфері, а також впровадження єдиної системи обслуговування інвесторів.
Відкрив семінар заступник міського голови Рівного Васильчук С.М., лекторами виступили Руслан Свірський - директор Агенції «ІнвестІнРівне», Ольга Комісарчук - менеджер проектів Агенції, Олександр Осовець - начальник управління інноваційно-інвестиційної політики та розвитку підприємництва Рівненської облдержадміністрації та Олександр Мулик - керівник проектів і програм ТОВ «Х+Х ЮЕй».
Проведення циклу семінарів-тренінгів відбувається в рамках реалізації Інвестиційної програми м. Рівного на 2005-2010 роки. Метою програми є підвищення кваліфікації представників органів влади та місцевого самоврядування в області інвестиційної діяльності.
Навчальна програма складається з трьох дводенних модулів, що охоплюють як теоретичні, так і практичні аспекти діяльності із залучення інвестицій.
У ході першого модуля слухачі навчальної програми ознайомились з основними поняттями, тенденціями та факторами залучення прямих іноземних інвестицій.
Також розглядались такі питання як роль прямих іноземних інвестицій для місцевого економічного розвитку, значення нерухомості в процесі залучення інвестицій, законодавчі особливості у цій сфері тощо.
У наступних модулях учасники програми проаналізують перспективні напрямки залучення прямих іноземних інвестицій в місто та розроблять стратегічний план інвестиційного розвитку. Також буде надано знання та навички в таких напрямках як маркетинг місцевості, пошук та обслуговування інвесторів.
Семінари-тренінги базуються на практичному досвіді Агенції «ІнвестІнРівне» у залученні прямих іноземних інвестицій та обслуговуванні інвесторів. Для ілюстрації успішних прикладів діяльності тренери використовують інвестиційні проекти, які супроводжуються Агенцією, серед яких будівництво фабрики з пошиття медичного одягу «Фапомед Україна» (обсяг інвестицій: 6 млн. Євро, 350 робочих місць), міні-індустріальний парк «БауІнвест» (обсяг інвестицій: 4 млн. Євро, 100 робочих місць) , будівництво заводу з виробництва автоклавованого газобетону «Х+Х ЮЕй» (обсяг інвестицій: 38 млн. Євро, 150 робочих місць), а також реалізація проекту сталепрокатного міні-заводу «Євро Фінанс ЛТД» (обсяг інвестицій: 750 млн. Євро, 2500 робочих місць).
У планах Агенції «ІнвестІнРівне» на 2009 рік – проведення подібних навчальних програм з інвестиційної діяльності для органів влади та місцевого самоврядування інших міст та районів області, — повідомила прес-служба ОДА.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору