Рівне:

Створення та просування сайтів

Юна художниця з Костополя малюватиме старовинні церкви

Новини регіону 09-чер, 2005, 11:189 prov 1 568
У місті Мукачевому Закарпатської області відбувся V Міжнародний дитячо-юнацький мистецький конкурс “Срібний дзвін”, де шістнадцятирічна костопільчанка Вікторія Намозова представляла Рівненщину.
Головою журі цього року був обраний президент Академії мистецтв України, ректор Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, професор Андрій Чебинін. На конкурс зібрались понад 50 учасників з різних країн, міст та областей України. Протягом 2004 року всі вони пройшли конкурсний відбір і приїхали змагатись у чотирьох номінаціях – графіка, живопис, скульптура (ліплення) і декоративно-прикладне мистецтво. Наша землячка Вікторія виступала у старшій віковій групі – номінації живопис.
Доволі складне завдання було поставлене перед конкурсантами. У трьох турах потрібно було виконати різні роботи. I – відобразити міський мотив. II – впродовж доби намалювати замок “Паланок”, на території якого проходив конкурс, та після екскурсій дерев’яними церквами Закарпаття – відобразити одну з них у III турі. Потрібно відмітити, що майже всі учасники приїхали на конкурс із викладачами живопису, у яких вони займаються, тільки Вікторія і ще один одноліток з Полтавщини були без такої підтримки. Але тому й ввжається “Срібний дзвін” одним із найпрестижніших дитячих мистецьких конкурсів України, що він є чесним і прозорим. За підсумками змагань Вікторія Намозова була удостоєна II премії, здобула право участі своїх робіт у пересувних виставках країнами Європи, путівку на відпочинок до чарівних Карпат, а від голови міської ради Мукачева – музичний центр. Також за рахунок Закарпатської облдержадміністрації її серед десяти учасників запросили під час літніх канікул у місто Берегово для зображення старовинних церков регіону.
Участь у конкурсі стала можливою за підтримки рівненського підприємця В. Зінчика та голови костопільської РО партії “Батьківщина” В. Талащука.
Олександр НАМОЗОВ,
Костопіль.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору