Рівне:

Створення та просування сайтів

Зросло виробництво у сфері машинобудування, виробництва будматеріалів і скловиробів та деревообробній галузі

Останні новини 15-січ, 2009, 11:329 prov 1 240
За підсумками 2008 року нарощування обсягів промислового виробництва забезпечено у машинобудуванні, виробництві будматеріалів і скловиробів, деревообробній галузі та ін.
Внаслідок фінансової кризи в державі, у промисловості області протягом жовтня-грудня 2008 року відбувалось уповільнення зростання обсягів виробництва, що призвело до спаду випуску продукції в цілому по області за підсумками 2008 року на 1,2 відс.
Водночас, забезпечили зростання випуску продукції 14 регіонів з 20.
Нарощування обсягів промислового виробництва забезпечено у машинобудуванні - на 4,2 відс, виробництві будматеріалів і скловиробів - на 11,5 відс, деревообробній промисловості - на 4,4 відс, виробництві та розподіленні електроенергії, газу, води - на 4,4 відс, целюлозно-паперовому виробництві; видавничій діяльності - на 28,3 відс, металургійному виробництві та виробництві готових металевих виробів - на 0,5 відс, харчовій промисловості - на 2,4 відс.
За 2008 рік збільшилось виробництво ковбасних виробів - на 14,5 відс, сирів жирних - на 136,8 відс, борошна - на 12,7 відс, круп - 100,0 відс, макаронних виробів - на 5,2 відс.
Разом з тим, за 2008 рік у порівнянні з 2007 роком спад обсягів виробництва має місце:
- у галузі хімічної і нафтохімічної промисловості - на 25,3 відс. Основною причиною, що негативно вплинула на роботу галузі, є зупинка виробництва адипінової кислоти на ВАТ „Рівнеазот". Крім того, через кризову ситуацію була призупинена діяльність 4-х агрегатів азотної кислоти, цеху аміачної селітри, одного агрегату аміаку;
- у галузі легкої промисловості - на 6,1 відс, через зменшення поставок швейним підприємствам області давальницької сировини іноземними замовниками та припинення діяльності ТзОВ «Лінен Фореве», у зв’язку зі зміною власника ВАТ «Рівнельон»;
- у добувні промисловості – на 0,5 відс., у зв’язку зі зниженням обсягів будівельних робіт та скороченням обсягів реалізації щебеневої продукції, — повідомляє прес-служба ОДА.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору