Рівне:

Створення та просування сайтів

І ЗНОВУ ПРО МАРШРУТКИ

Кримінал 23-чер, 2005, 12:359 prov 1 193
У кожного із нас зі словом “маршрутки” виникають різні асоціації. Хтось бачить у них швидкісний експрес, а хтось – банку з оселедцями. Але, незважаючи на це, більшість громадян користується цим видом громадського транспорту. А якщо ж трапляється дорожньо-транспортна пригода, то відразу ж постає питання “хто винен?” Сьогодні пересуватися маршрутним таксі стає дедалі небезпечніше, адже водії їх не лише є учасниками ДТП, а й у більшості випадків – винуватцями.
Так, 18 червня 2005 року о пів на першу дня у селі Зелений Гай Дубенського району водій автомобіля Мерседес-Бенц, 40-річний рівнянин Олександр, рухаючись маршрутом Рівне – Радивилів зі сторони Рівного, не вибрав безпечної швидкості руху та не врахував дорожню обстановку. Не впоравшись з керуванням, мікроавтобус з’їхав у кювет та перекинувся. До речі, у салоні автомобіля перебувало 12 пасажирів. У результаті пригоди водій отримав компресійний перелом поперекового відділу хребта 1-2 ступеня, забій ліктьового суглобу. Зараз Олександр перебуває в травматологічному відділенні Рівненської обласної лікарні, а троє 18-19-ти та 50-річних пасажирів з різними тілесними ушкодженнями доставлені у Дубенську районну лікарню.
Щоб попередити дорожньо-транспортну пригоду, в першу чергу власники “залізних” коней повинні слідкувати за технічним станом своїх автомобілів, адже в цій пригоді причиною аварії став саме технічний стан автотранспорту. Як повідомив старший державтоінспектор ВДАІ області Сергій Франтісов, протектор задніх коліс “маршрутки” не відповідав вимогам Правил дорожнього руху.
Ще одна трагедія трапилась 19 червня у Рівному. Близько 10 години на вул. Київській водій, керуючи мікроавтобусом “Мерседес” (маршрут №64), виїхав на смугу зустрічного руху. З’їхавши з проїжджої частини вулиці, некероване авто наїхало на фундаментну подушку рекламного носія типу “біг-борд”, що знаходився в зеленій зоні вулиці. Внаслідок цієї пригоди семеро пасажирів автобуса та водій отримали тілесні ушкодження. Всього ж у мікроавтобусі було 11 пасажирів.
А чи можна було таких жертв уникнути? Виявляється, так. Лише за умови, що водій виконуватиме вимоги Правил дорожнього руху та буде уважним на дорозі. А як водій-перевізник може бути уважним, коли він працює зранку до ночі. Хто відповідає за це? Як повідомив працівників ДАІ сам водій, на маршрут він виїхав о 07:15, а минулого дня закінчив роботу о 24 годині ночі. Всі крапки над “і” в цій ДТП розставить слідство. А самі власники ж пасажирського транспорту чи не звертають уваги, що водію не вистачає часу на відпочинок, чи просто не хочуть платити іншому водію, який мав би мінятися упродовж дня. Тоді за що мають страждати безвинні люди?
Державтоінспекція Рівненщини постійно звертається до місцевої влади з пропозиціями щодо покращення пасажироперевезень, але, як в народній байці говориться, “а віз ще й досі там…”. За дотриманням водіями пасажирського транспорту вимог Правил дорожнього руху працівники ДАІ слідкуватимуть ще пильніше, адже таку низьку дисципліну водіїв-перевізників час припинити.

Прес-група ВДАІ УМВС України
в Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору