Рівне:

Створення та просування сайтів

РЕЦЕПТ МОЛОДОСТІ

Актуально 30-чер, 2005, 12:449 prov 1 131
Святкування Дня молоді у Рівному відбулося за звичним сценарієм: у похмуру (але, на щастя, не дощову!) неділю на майдані Незалежності лунала дуже голосна музика, кучкувався народ, переливаючись по колу від кінопалацу, де в оточенні маленького натовпу змагалися танцюючі брейкери, повз лицарів у справжніх латах – ентузіастів Клубу історичної реконструкції та рольового моделювання “Griffon Guards”, – до пам’ятника Кобзарю і знову повертався до кінопалацу.
Святкуючі люди дивувалися з довжелезних міні-баскетболістів, екзотичних екстрім-байкерів на гірських велосипедах, кремезних армреслінгістів. Завертали до торгівельних наметів та яток із газ-водичкою, морозивом та хлібом-булками, і знов повертались до брейкерів. Літали надувні кyльки та поліетиленові кулькu, порожні ПЕТ-пляшки та обгортки від чіпсів. Дорогою молоді і трохи старші рівняни, діти і підлітки обласного центру і гості нашого міста встигали заповнити анкети Центру психічного здоров’я і прочитати просвітницькі буклети з цінними порадами для дітей та батьків “Молодь – за майбутнє без наркотиків” від Рівненського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді молоді. Не залишились поза увагою молоді листівки-застереження про шкідливість та підступність наркотиків.
Бажаючі-святкуючі фотографувалися біля “залізних” лицарів, підтримуючи матеріально молодих ентузіастів, які таким чином намагалися зібрати кошти для офіційної реєстрації свого шляхетного неприбуткового громадського об’єднання.
Показові виступи “Грифонової сторожі” годиною пізніше відбулися у парку ім. Т.Г. Шевченка, де в цей час проходило Свято Пива. Свіже рівненське “живе” пиво “Рівень” пінилося й лилося бурхливим потоком, тамуючи невгамовну спрагу рівнян. Вантажники у зелених уніформах ледь встигали відновлювати запаси цього чудодійного напою.
Такий збіг свят і присвятків – Випускників шкіл, Пива, Молоді, Боротьби проти наркотиків і, нарешті, чергової річниці прийняття Конституції – дещо виснажливий, але все-таки приємний. Отримали задоволення ті, хто прийшов подивитися, як дорослі чоловіки змагаються у швидкісному висмоктуванні півлітровки пива “Рівень” крізь соски від дитячих пляшечок, і ті, хто брав участь у цих кумедних змаганнях. Поспівати улюблених народом пісень у мікрофон “караоке” і отримати призи від заводу-виробника цього народного напою – хіба ж це не задоволення? Відвідувачів парку розважали того дня клоуни Лоло і Коко, жартівники з КВК “Лопата” та інші артисти й майстри культурно-масового жанру. Діти потішили дорослих любителів пива малюнками на асфальті, основною темою яких були місцеві слабоалкогольні напої – замінники проклятих наркотиків. Серед гостей свята була помічена пані Світлана Богатирчук-Кривко, якій теж ніщо людське не є чужим. Відкрити для себе новий рівень чарівній пані допомогли джентльмени, в особах директора ВАТ “Рівень” Мар’яна Годи та чеського пивовара Яна Мімри, які зробили це самі.
Любов АНТОНЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору