Рівне:

Створення та просування сайтів

179 ув’язнених перерізали вени

Україна і світ 30-чер, 2005, 12:479 prov 1 120
Надзвичайна подія відбулася нещодаво в місті Льгові Курської області. Вночі близько 180 ув’язнених місцевої колонії загального режиму нанесли собі каліцтва в знак протесту проти умов утримання. За зведеннями радіостанції, ув’язнені перерізали собі вени на руках, ногах і шиї. Свою поведінку вони пояснили тим, що на території колонії неспокійно. Крім того засуджені поскаржилися на погане поводження з ними адміністрації установи.
Прокурор Курської області Олександр Бабічев, який відвідав колонію, підтвердив, що за медичною допомогою звернулися 179 ув’язнених. При цьому він відзначив, що остаточні висновки робити поки рано. Говорити про причини інциденту, за його словами, можна буде тільки після ретельної перевірки.
Тим часом правозахисники стверджують, що насправді мова йде про декілька сотень ув’язнених. Зараз в установі працюють 12 слідчих, 5 судово-медичних експертів і криміналісти прокуратури. У ході вже проведеної перевірки виявлені випадки справді необґрунтованого застосування співробітниками колонії спецзасобів і фізичного тиску у відношенні до окремих ув’язнених. Порушено кримінальну справу за статтею “перевищення посадових повноважень”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору