Рівне:

Створення та просування сайтів

Технологічний газ для України на 2009 рік коштує у 2,9 раза нижче, ніж для інших країн-транзитерів, – Тимошенко

Україна і світ 21-січ, 2009, 15:109 prov 1 130
Технологічний газ для України на 2009 рік коштує у 2,9 раза нижче, ніж для інших країн-транзитерів, – Тимошенко

Україні вдалося знизити ціну на технологічний газ на 25 доларів завдяки збереженню ставки транзиту російського газу на рівні 2008 року, заявила Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила сьогодні, 21 січня, розпочинаючи засідання уряду. Про це ЗІК повідомила прес-служба Кабміну.

За словами Юлії Тимошенко, за технологічний газ для прокачки російського природного газу до Європи у 2009 році Україна сплачуватиме 153,9 доларів США за тисячу кубометрів проти 179,5 доларів США у 2008 році. Прем’єр-міністр відзначила, що інші країни-транзитери мають на 2009 рік у 2,9 рази вищу ціну на технологічний газ, ніж Україна.

Глава уряду наголосила, що за рахунок здешевлення технологічного газу Україні вдасться підтримати свою газотранспортну систему: «Я хочу сказати, що це не просто перемога, це дасть можливість нашу газотранспортну систему модернізувати, переоснастити і дасть можливість попрацювати над енергозбереженням, над усіма технологіями».

Юлія Тимошенко закликала високо цінувати те, що вдалося досягти Україні у вирішенні газового питання на 2009 рік. Глава уряду нагадала, що у 2006 році була укладена угода з «Газпромом» щодо транзиту російського газу на 5 років за ціною 1,6 доларів США за тисячу кубометрів на 100 кілометрів, що не відповідало інтересам України. Прем’єр-міністр зазначила, що у випадку подальшого лобіювання діяльності посередників у газових відносинах між Україною та Росією, зокрема «РосУкрЕнерго», будуть оприлюднені прізвища тих, хто керував цим процесом.

«Я хочу сказати, що це дійсно унікальні умови для України, і мені дуже дивно, що люди, які дуже добре розуміються на досягнутих результатах, сьогодні ще мають зухвалість заявляти про те, що там десь порушені інтереси України», – наголосила Юлія Тимошенко.

http://zik.com.ua/ua/news/2009/01/21/166178
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору