Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 22-січ, 2009, 16:339 prov 999
В Україні рекордне безробіття за 17 років
У грудні 2008 року офіційний статус безробітного в Україні отримали 286,8 тисячі осіб.
Це найвищий показник за останні 17 років. Притік громадян у центри зайнятості відзначається у всіх регіонах України. Найбільша кількість заяв зафіксована в Полтавській, Вінницькій, Харківській, Дніпропетровській і Донецькій областях.
При цьому, якщо на 1 січня 2008 року на одну вакансію в середньому претендували четверо безробітних, то на 1 січня 2009 року — вже десятеро. У Державній службі зайнятості зазначають, що число офіційно зареєстрованих безробітних росте швидше, ніж заповнюються вакансії: так, за перші два тижні січня число людей, охочих працевлаштуватися через центри зайнятості, виросло на 43,5 тисячі. При цьому кількість вакансій на ринку праці скоротилася на 6,6 тисячі.
Усього, за даними на 15 січня 2009 року, в Україні було зареєстровано 919,7 тисячі безробітних.

Дід Мороз може стати почесним громадянином Києва
Мер Києва Леонід Черновецький запропонував розглянути на найближчій сесії Київради питання про те, щоб Дід Мороз став почесним громадянином Києва. “Хочу, щоб справжній Дід Мороз, з бородою, який живе в Лапландії, став почесним громадянином Києва. Думаю, що на найближчій сесії Київради, яку заплановано на 22 січня, депутати підтримають цю ініціативу “, — сказав Черновецький.
Лапландський Дід Мороз — не перший іноземець, який стане “почесним громадянином Києва”. Першою була прем’єр-міністр Індії Індіра Ганді. Її удостоїли такої честі ще в радянський час. До речі, в епоху СРСР, як стверджують історичні довідки, серед почесних громадян нашого міста не було жодного киянина, в основному — всі гості близького і далекого зарубіжжя.
Для Діда Мороза Черновецький придумав привілей. “Він буде безкоштовно їздити в тролейбусі”, — зізнався Черновецький.
Ватикан освоює інтернет-технології
На цьому каналі католики та всі бажаючі зможуть побачити виступи Папи Римського і всілякі заходи, організовані Католицькою Церквою. Після відкриття в 1995 році офіційного веб-сайту www.vatican.va це наступний крок Ватикану до інтернет-технологій.
Раніше Ватикан схвалив продаж програми iBreviary — збірки молитов, тлумачень і обрядів, які необхідні священику кожен день.

Американців на Титаніку врятувала нахабність – дослідження
Американцям вдалося врятуватися завдяки своїй нахабності і відсутності етикетних понять.
До такого висновку прийшли австралійські дослідники з Технологічного університету Квінсленд, уважно вивчивши свідчення вцілілих пасажирів легендарного Титаніка.
Як відомо, шлюпок на Титаніку було недостатньо. Американці без зайвих сентиментів сідали в рятувальні шлюпки, у той час як британці ввічливо чекали своєї черги або навіть поступалися місцями іншим пасажирам.
Севідж, крім Титаніка, вивчив ще три великі морські катастрофи XX століття, щоб визначити, як люди поводяться в ситуаціях, коли мова йде про життя і смерть. Згідно з даними дослідження, деякі британці поступалися місцями в шлюпках, керуючись прийнятими правилами ввічливості, незрозумілими американцям. На думку Севіджа, етикет мав для американців значно менше значення, ніж для англійців. Результати дослідження показують, що соціальні норми і альтруїзм настільки сильні, що діють навіть під час небезпечних для життя кризових ситуацій.

Люди загинули, захищаючи свій дім від поліції
У столиці Південної Кореї, Сеулі, в результаті штурму поліцією житлового будинку загинуло четверо осіб. Південнокорейська поліція намагалася виселити близько 50 мешканців із квартир будинку, щоб потім знести будівлю. Однак жителі вирішили оборонятися.
Із даху будинку вони закидали поліцейських пляшками із запальною сумішшю, через що спалахнула пожежа. У ході рятувальної операції пожежним вдалося зняти з даху будинку близько сорока осіб. За інформацією АР, четверо мешканців будинку загинули, ще 17 отримали поранення. Будівля згоріла повністю. У цей час на місці трагедії триває розбір завалів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору