Рівне:

Створення та просування сайтів

Наступне масове сходження на Говерлу можливе не раніше, ніж через 10 років

Україна і світ 21-лип, 2005, 10:499 prov 1 244
Наступне масове сходження на Говерлу можливе не раніше, ніж через 10 років
Таке масове сходження на Говерлу, яке відбулось 16 липня, є останнім, заявив заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Богдан Томенчук.
На прес-конференції він сказав: “Це останнє масове сходження на Говерлу. Можливо, здійснити його можна буде не раніше, ніж через десять років”.
За офіційними даними, через контрольно-пропускні пункти пройшло близько 17 тисяч осіб. Кількість осіб, що перебувала на горі під час віче, становила до 5 тисяч осіб. Попередньо взяти участь у сходженні виявили бажання 9 тисяч 764 особи. За інформацією головного управління правової роботи та внутрішньої політики Івано-Франківської облдержадміністрації, для участі у сходженні з різних регіонів України було зареєстровано 272 автобуси, 145 мікроавтобусів та 297 автомобілів.
На трасі від бази “Заросляк” до вершини гори Говерла діяло 7 постів МНС, ще 2 – по дорозі до бази. На кожному посту працювала як рятувальна бригада, так і лікар. Для допомоги учасникам сходження до заходу було залучено 100 волонтерів, 200 представників молодіжних організацій, що вирізнялись яскравими жовтими накидками.
По дорозі до бази і до вершини Говерли діяло 100 працівників лісової охорони у червоних накидках, а також 40 працівників Національного парку, з яких частина були розміщені на КПП, а решта по маршруту.
В цілому на маршруті до найвищої точки Карпат працювали 8 мобільних бригад медиків, діяли 3 великі стаціонарні лікарські пункти: на базі “Заросляк”, на Говерляні та на вершині гори, споряджені усіма засобами, необхідними для надання невідкладної допомоги. Напоготові прийняти потерпілих були 5 санітарних машин з бригадами лікарів, ще 5 медичних автомобілів було задіяно додатково після повідомлення про нещасні випадки.
Залучені медичні працівники під час заходу надали допомогу 145 особам, з яких 35 звернень стосувалися травм різного характеру. Найбільша кількість звернень – з вегето-судинною дистонією, гіпертонічною хворобою, пошкодженням зв’язок суглобів, забоями.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору