Рівне:

Створення та просування сайтів

На Львівщині у 2008 рівень злочинності знизився на 11 %, – прокурор Львівської області

Кримінал 23-січ, 2009, 19:329 prov 1 486
На Львівщині у 2008 рівень злочинності знизився на 11 %, – прокурор Львівської області

«Органи прокуратури Львівщини протягом 2008 року працювали в непростих умовах. Незважаючи на це, прокуратура зуміла відповідно до компетенції наших органів діяти винятково у правовій площині», – говорить головний прокурор Львівщини.

Олексій Баганець зазначив: «Багатьма результатами роботи прокуратури на січень 2008 року я був незадоволений, а за деякими напрямками вважаю, що робота була провальною. З цією метою в області було здійснено цілий ряд практичних заходів, які спрямовані на покращення організації роботи працівників прокурати щодо виконання покладених на них службових обов’язків».

На думку головного прокурора Львівщини, правильний підбір, виховання і розстановка кадрів, високий професіоналізм, відповідальність за доручену справу – запорука успішної діяльності органів прокуратури: «Тому в апараті прокуратури області були проведені кадрові переміщення. Загалом у 2008 році внаслідок неспроможності працівників виконувати покладені на них службові обов’язки відбулись заміщення в апараті 11 начальників структурних підрозділів, 9 міських і міжрайонних прокурорів. Більшість кадрових переміщень дала свої позитивні результати». Загалом у 2008 році до дисциплінарної відповідальності було притягнено 22 працівників прокуратури, це у 5 разів більше, ніж у 2007. З них 9 прокурорів і з начальники підрозділів прокуратури в області. «Завдяки цьому у 2008 році нам вдалося спільними зусиллями органів прокуратури і правоохоронних органів добитися зниження злочинності майже на 11%», – зазначив Олексій Баганець.

За його словами спостерігаються позитивні тенденції щодо скорочення скоєних злочинів. Так 2008 у порівнянні з 2007 роком майже на 14% знизилося скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів, умисних вбивств – майже на 30%, спричинення тяжких тілесних ушкоджень – на 14%, зґвалтувань – на 25%, грабежів на – 16, крадіжок приватного майна на –10% (в тому числі з квартир майже на 17%), незаконне заволодіння транспортними засобами на – 30%, ДТП із смертельними наслідками майже на 25%. На 25% менше вчинено злочинів у громадських місцях, майже на 14% менше вчинено злочинів неповнолітніми.

Позитивні зрушення є також у протидії скоєнню умисних вбивств. «Вперше за останні 5 років зареєстроване не лише найбільше зниження з – 93 до 69, а й у 2008 році забезпечено покращення робити з розкриття умисних вбивств. Адже у 2007 було не розкрито 9 умисних вбивств, тоді як у 2008 тільки 4», – говорить Олексій Баганець.

Загалом за 2008 рік порушено 679 кримінальних справ, з яких 520 вже скеровано до суду. Із числа порушених кримінальних справ відшкодовано майже 170 млн гривень, в тому числі 50 млн до бюджету.

Олексій Баганець наголошує, що вже цього року за неповний місяць порушено 9 кримінальних справ за фактами дачі хабарів. А за весь 2008 було лише 22.

Довідка ЗІКу.

Зі звіту прокурора Львівської області Олексія Баганця

Проведено 10 спільних заслуховань разом із керівництвом управління внутрішніх справ стану розкриття розслідувань кримінальних справ за фактом вбивства з вогнепальної зброї Бориса (3.02.2008), чотирьох по кримінальній справі за фактом вбивства з вогнепальної зброї керівника відділення Ощадбанку під час збройного нападу напередодні пасхальних свят на вулиці Городоцькій. Спільно з працівниками карного розшуку встановили не тільки винних осіб у вчиненні цих двох злочинів, а й вилучити у мешканців міста Львова 16 одиниць вогнепальної і холодної зброї, гранат, понад 500 пістолетних набоїв, макової соломки, марихуани. Внаслідок чого в результаті розкриття цієї кримінальної справи було порушено ще 10 кримінальних справ про припинення діяльності організованої злочинної групи у кількості 4 осіб, які діяли на території Дрогобицького, Самбірського, Миколаївського районів.

Покращення роботи у розкритті особливо тяжких злочинів, це в першу чергу розбою і грабежів. Розшукано 470 злочинців, які переховувались від слідства і суду. До суду вперше за попередні роки скеровано три кримінальні справи про організовані злочинні групи, які нараховують 5 і більше осіб, які займалися незаконним заволодінням транспортними засобами.

Активізована робота органів прокуратури по виявленню по виявленню корупційних адміністративних правопорушень. Прокурорами у 2008 році складено 54 протоколи (45 у минулому), з них 13 щодо держслужбовців 3–4 категорії, відносно 22 посадовців контролюючих та правоохоронних органів. На сьогоднішній день з цих 54 протоколів, уже 51 особа притягнена до адміністративної відповідальності за корупцію.

У 2008 є тенденція до покращення, що зменшилась питома вага притягнутих до відповідальності посадовців найнижчих рангів, перше за все органів місцевого самоврядування з 60% у 2007 до 40% у 2008.

Вперше за останні роки притягнено до адміністративної відповідальності за корупцію таких службових осіб, як одного із голів районних адміністрації міста Львова, начальника обласної державної інспекції, директора департаменту житлового господарства міськради. Покращилась робота інших правоохоронних органів по боротьбі з адміністративною карною корупцією. У 2007 протоколів було складено 215 адміністративних протоколів, а у 2008 – 261.

До суду органів прокуратури також скеровано 59 кримінальних справ за фактами скоєння корупційних дій державними службовцями. До кримінальної відповідальності за зловживання у сфері земельних відносин притягнено екс-голову Брюховецької селищної ради.

На даний час впровадженні слідчого відділу прокуратури області перебуває кримінальна справа за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Східницької селищної ради (незаконно відчужили семи приватним підприємствам із м. Києва земельні ділянки ринкова вартість яких складає більше 30 млн гривень).

Протидія хабарництву завдяки зусиллям всіх правоохоронних органів змінено пріоритети в роботі. Основні зусилля стали зосереджувати на фактах одержання хабарів, а не дачі, як до того ми формували свої статистичну звітність. В 2008 році закінчено 3 справи щодо дачі хабарів.

http://zik.com.ua/ua/news/2009/01/23/166626
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору