Рівне:

Створення та просування сайтів

Майже дві з половиною тисячі безробітних працевлаштовано

Актуально 29-січ, 2009, 18:009 prov 1 170
У 2008 році роботодавці Рівненської області активно співпрацювали із центрами зайнятості у питанні працевлаштування безробітних шляхом надання дотацій роботодавцям. Саме в такий спосіб вдалося працевлаштувати 2445 осіб, в тому числі 1525 жінок та 1336 молодих громадян віком до 35 років (89 осіб з числа молоді, яка звернулася до державної служби зайнятості та працевлаштована на перше робоче місце).
З питання надання дотації центри зайнятості області співпрацюють із 1699 роботодавцями області, у тому числі із 751 юридичною та 948 фізичними особами.
Протягом 2008 року використано 18843,7 тис. грн. із Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття для покриття витрат на заробітну плату осіб, працевлаштованих за направленням центру зайнятості на дотаційні робочі місця, у тому числі 270,7 тис. грн. для молоді, яка звернулася до державної служби зайнятості та працевлаштована на перше робоче місце.
Підприємства області та служба зайнятості не залишаються осторонь людей, які потребують додаткових соціальних гарантій. Із загальної чисельності осіб, працевлаштованих шляхом надання дотацій роботодавцям, 980 склали особи, які потребували соціального захисту, з них: 471 жінка, яка має дітей віком до 6 років; 319 осіб – випускники загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних та вищих навчальних закладів; 122 особи передпенсійного віку; 6 осіб, звільнених з установ, що виконують покарання, та 62 інваліди.
Активним соціальним партнером служби зайнятості протягом багатьох років залишається мале підприємство “Квант” (Здолбунівський район). А тому чимало людей знайшли роботу, яка їм приносить задоволення і пристойний заробіток саме у „Кванті”. Протягом останніх років на підприємство було працевлаштовано 16 соціально-незахищених громадян, в тому числі шляхом надання дотації 9 особам за такими професіями як електрогазозварник, слюсар-ремонтник, укладальник-пакувальник.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору