Рівне:

Створення та просування сайтів

Хай завжди буде… “Сонечко”!

Актуально 18-сер, 2005, 17:049 prov 1 052
Коли я вирішила писати про дитсадок “Сонечко” – єдиний, що лишився з чотирьох, що були колись у Радивилові, не думала, що побачу там втішну картину. Надворі було досить холодно, на гойдалках та турніках – нікого… Тріснуте і заклеєне скло на вхідних дверях доповнювало невеселі здогади.
Проте, відчинивши ці двері, опинилась у іншому світі – вибілені стелі, кольорові стіни, білесенька тюль… Завідуюча дитсадком Валентина Михайлюк, що керує закладом уже 23 роки, від часу його створення розповідає:
– Зараз дітей у нас дуже багато. Маємо 10 груп – 3 ясельних і 7 дошкільних. Минулого року у 10 групах було 300 дітей! Більше півсотні у нас уже стали випускниками навесні – підуть до школи. Коли закривали останній дитсадок (у 2002 році), це було економічно обґрунтовано, адже у нас був однаковий персонал, мало дітей. З чотирьох дитсадків у нас було лише 6 груп, по 10-12 дітей в кожній. Нам не було за що навіть відремонтувати дах, що протікав. Думаю, що гірші часи вже минули. На міськраду нарікати не можемо. Нам виділили гроші на поточний і капітальний ремонт, на придбання матеріалів. Ремонт робимо своїми силами за кошти міськради. Цим займаються вихователі, не батьки. Батьки хіба що купують іграшки, вазони на вікна тощо.
Щодо батьківської плати, то вона символічна – 1.28 грн. на день. Це менше 50% відсотків витрат на харчування. Умови створили добрі – інакше б до нас не вели діток.
В штаті є 56 працівників. Правда, на неповних ставках – хто на половині, хто на 0,87 ставки. Окрім виховательок, є два музичних керівники, організатор фізвиховання, практичний психолог.
Є й проблеми, але вони вирішуються. Якщо потрібні папір, ручки, ми його не шукаємо. Кошти на це є. Звісно, дітям потрібні іграшки, тарілки періодично доводиться замінювати. Зараз ось слід закупити стільці. А ціни, самі знаєте... От, наприклад, ліжечка дитячі, які колись коштували 19 карбованців, зараз – 186 гривень. Один лише стілець вартує від 46 до 60 гривень. З часом треба буде замінювати й двері, обладнання на ігровому майданчику – все це розписано у наших планах.
...Днями на телебаченні прозвучала інформація, що кількість вагітних жінок в Україні збільшилась вдвоє. Значить, і дитсадочки не пустуватимуть.

Наталя АНДРІЮК,
Радивилів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору