Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 05-лют, 2009, 16:119 prov 1 001
Німецькі спецслужби остерігаються можливих атак ісламістів перед виборами
Німецькі спецслужби побоюються можливих атак ісламських екстремістів у країні перед парламентськими виборами, які заплановані на вересень 2009 р. На думку глави Федерального відомства кримінальної поліції Німеччини Йорга Цирке, Німеччина може стати мішенню терористів за аналогією до Іспанії, де в 2004 р. теракти, вчинені за декілька днів до парламентських виборів, забрали життя 190 людей.
Про загрозу терактів свідчать останні відеозаписи, розміщені на сайтах ісламістів в інтернеті, заявив Цирке в інтерв’ю місцевим ЗМІ. “Останні з доступних нам відеозвернень чітко говорять про те, що Німеччина та інтереси Німеччини за кордоном знаходяться під загрозою”, — попередив начальник кримінального відомства, — передає Associated Press.
Бюджетникам і військовим обіцяють усю зарплату за січень
Заробітна плата працівникам бюджетних установ, державних органів влади та військовослужбовцям за січень буде виплачена у повному обсязі. Про це заявив заступник міністра фінансів Володимир Матвійчук.
Він зазначив, що за дорученням Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко на виплату зарплат працівникам бюджетної сфери, що фінансуються з державного бюджету, було додатково виділено 360 млн. грн., ще 230 млн. грн. — на заробітну плату державним службовцям.
Крім того, керівник уряду доручила змінити порядок перерахування дотації вирівнювання, завдяки чому місцеві бюджети вже у січні отримали 1,5 млрд. грн. для здійснення соціальних виплат.
Також були стовідсотково виділені кошти для виплати заробітної плати військовослужбовцям.
“Це дало можливість повністю забезпечити виплати зарплат працівникам бюджетної сфери у другій половині січня”, — підкреслив Матвійчук, — повідомляє УНІАН.

Померла
відома російська телеведуча
Померла диктор Нонна Бодрова, яка багато років вела телепрограму “Врємя”, — повідомляє “Перший канал”.
Нонна Бодрова померла в Москві на 81 році життя в 1-ій міській лікарні Москви від легеневої тромбоемболії. Трохи більше місяця тому вона відзначила ювілей: 17 грудня їй виповнилося 80 років.
Нонна Бодрова була лауреатом державної премії СРСР. Програму “Врємя” вона вела разом з диктором Ігорем Кирилловим.
Нонна Бодрова — це ціла епоха вітчизняного телебачення, один з перших радянських дикторів, якого любив весь наш народ за довірливу інтонацію, прекрасну російську мову, високу культуру ведення знаменитої програми “Врємя”, яку дивилася вся країна.

Брата Обами
заарештували за наркотики
Джордж Обама, зведений брат президента США Барака Обами, заарештований в Кенії за підозрою в зберіганні наркотиків, повідомила поліція.
Інспектор поліції Августин Мутембей повідомив, що Обама заарештований за підозрою в зберіганні марихуани і з’явиться перед судом. Зараз він знаходиться в поліцейській дільниці Хурума в Найробі.
Сам Джордж Обама звинувачення на свою адресу заперечує. “Вони забрали мене з будинку. Я не знаю, в чому вони мене звинувачують”, — сказав він.

Симоненко вирішив розлучитися з дружиною
Петро Симоненко розлучається з дружиною. Ініціатива розлучення належить лідерові Комуністичної партії України (КПУ). Про це розповіла дружина лідера КПУ Світлана.
За її словами, ініціатором розриву шлюбу став сам Петро Симоненко. Причина такого кроку дружині головного комуніста невідома.
Зі свого боку, Світлана дорікає лідерові КПУ у нехтуванні сімейними цінностями і порушенні українського законодавства під час розлучення, — повідомляє “ЛІГА”.

Житель Флориди втік із суду і втопився у найближчій річці
Житель Флориди втік із залу суду прямо під час слухань у його справі. Тікаючи від переслідувачів, він утопився у найближчій річці.
Чоловіка судили за побиття і порушення правил носіння вогнепальної зброї. Як тільки суддя призначив наступне засідання у справі, підсудний утік, не давши надіти на себе наручники. За наявними даними, він намагався залізти на один із човнів, але власники човна не дозволили йому цього зробити, — повідомляє Лента Ру.
Утікач запитав, чи можливо перепливти річку, на що йому відповіли, що при такій сильній течії це малоймовірно. Проте він кинувся у воду і, мабуть, потонув. Пошуки тіла поки не дали результатів.
Очевидці стверджують, що він був одягнений у широкі джинси, а на ногах у нього були кеди. Виплисти у такому одязі та взутті, на думку фахівців, було неможливо.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору