Рівне:

Створення та просування сайтів

Будуть частково відновлені пости ДАІ

Україна і світ 13-жов, 2005, 12:279 prov 1 035
На автошляхах України будуть частково відновлені колишні пости Державтоінспекції.
Про це заявив на засіданні парламенту під час проведення Дня уряду міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. При цьому міністр зазначив: “Я останнім часом починаю переосмислювати цю ситуацію”. Як відомо, раніше пан Луценко виступав за ліквідацію всіх постів ДАІ на автошляхах. Він також зазначив, що будуть відновлені ключові стаціонарні пункти, де працюватимуть співробітники новоствореної дорожньої міліції.
За його словами, ці пункти будуть використовуватися виключно “для операцій перехоплення або перевірки угону”. Він підкреслив, що пости не використовуватимуться для масової зупинки автомобілістів за перевищення швидкості. Юрій Луценко підкреслив, що “ключові точки будуть відновлені, а ті, які не потрібні, будуть передані в оренду або продані”.
З 1 листопада нинішнього року передбачається видача посвідчення водія європейського зразка. Про це міністр також повідомив на засіданні парламенту під час проведення Дня уряду. За його словами, водії матимуть альтернативний вибір, тобто вони можуть і надалі брати посвідчення водія, яке діє сьогодні, або брати посвідчення водія європейського зразка. Юрій Луценко зазначив, що посвідчення водія європейського зразка коштуватиме дорожче ніж те, що видається сьогодні. За його словами, водіям доведеться за нього сплачувати близько 70 грн. Найближчим часом передбачається запровадження фіксування на відео здачі екзамену для отримання прав на водіння транспортним засобом. Міністр підкреслив, що нині готується запровадження такої автоматизованої системи. За його словами, на жаль, запровадження її затримується, оскільки на сьогодні кошти спрямовані в першу чергу на закупівлю нових автоматизованих радарів та придбання фотоприладів для фіксації перевищення швидкості водіями на автодорогах.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору