Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 08-гру, 2005, 15:519 prov 1 102
ОМЕЛЬЧЕНКО БАЛОТУВАТИМЕТЬСЯ В МЕРИ КИЄВА
Олександр Омельченко балотуватиметься на посаду міського голови столиці, незважаючи на те, що “Народний Союз “Наша Україна” вніс чинного мера Києва до свого виборчого списку під третім номером. Так вважає заступник міського голови Києва, лідер української партії “Єдність” Володимир Яловий. Про це він повідомив на прес-конференції в понеділок, 5 грудня.
Яловий гадає, що своїм рішенням НСНУ продемонстрував повагу до мера Києва. При цьому лідер партії “Єдність” висловив упевненість, що список буде сильно змінюватися, й остаточний його варіант сформується під час об»єднавчих з»їздів.
Крім того, Яловий зазначив, що ще не мав можливості обговорити цю тему з Омельченком.
3 грудня під час другого етапу другого з»їзду “Народний Союз “Наша Україна” схвалив список осіб, яких рекомендуть включити до виборчого списку блоку Віктора Ющенка “Наша Україна”. До першої п»ятірки увійшли Віктор Ющенко, Юрій Єхануров, Олександр Омельченко, В»ячеслав Брюховецький і Лілія Григорович.


У КРИМУ ЗНИЩИЛИ ПОНАД 22 ТИСЯЧІ ПТАХІВ
Зокрема, у Совєтському районі Криму в селищі Некрасівка знищили майже 8 з половиною тисяч голів птиці, у Джанкойському районі в селищі Завіт-Ленінський – 5 тисяч 849, у селищі Пушкіне – 2 тисячі 331, у Нижньогірському районі у селищі Ізобільне – 2 тисячі 676, у селищі Омелянівка – 2 тисячі 998.
З метою недопущення поширення вірусної інфекції у вищевказаних селищах запроваджені карантинні обмеження, встановлено 3-кілометрову захисну зону, проводяться щоденний аналіз захворювання, санітарно-епідемічні і дезинфекційні заходи.
Заборонили вивіз і ввіз живої птиці і продукції з карантинної зони, ведеться роз»яснювальна робота серед населення. Загиблу птицю знищують шляхом спалювання під контролем фахівців ветеринарної медицини. Проводяться компенсаційні виплати населенню за вилучену птицю.
Фактів масової загибелі домашньої птиці на території інших районів Криму не зареєстровано. Також не виявлено випадків інфікування серед населення.

НА ЗАКАРПАТТІ ВИЯВИЛИ ЧЕРЕВНИЙ ТИФ
У понеділок, 5 грудня, в інфекційному відділенні Закарпатської обласної інфекційної лікарні підтвердили захворювання на черевний тиф 5 жителів села Сімер Перечинського району, передає УНІАН. Цих людей було госпіталізовано 30 листопада.
За інформацією Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, перебіг хвороби у пацієнтів – середнього та легкого ступенів тяжкості. Попередня причина захворювання – вживання забрудненої колодязної питної води.

НАЙБАГАТША НАРЕЧЕНА СВІТУ ВИЙШЛА ЗАМІЖ
Найбагатша наречена світу, онука Арістотеля Онассіса, 20-річна Афіна Елен Руссель взяла шлюб у Паулу з 32-річним бразильцем Алваро Аффонсо ді Міранда Нето.
Весілля відбулося в одному з парків фешенебельного району Морумбі – Фонду Марії Луїзи й Оскара Амерікано, приміщення якого зняли на суботній вечір за 75 тисяч реалів ($35 тисяч). Охороняли спокій гостей і молодят 520 приватних секюріті, а також 56 поліцейських і ескорт з 16 мотоциклів і 12 автомашин. На весіллі були присутні близько тисячі запрошених, у тому числі з Монако, Швейцарії, Бельгії і Франції. Приїхав на весілля дочки, багатство якої оцінюється в 400 мільйонів євро, сам спадкоємець імперії Онассісів Тьєррі Руссель у супроводі посиленої охорони.

ВИБОРИ В КАЗАХСТАНІ ВИГРАВ НАЗАРБАЄВ
На виборах президента Казахстану, що відбулися в неділю, 4 грудня, упевнено переміг чинний голова республіки Нурсултан Назарбаєв – він набрав понад 90% голосів. Про це вранці в понеділок на прес-конференції оголосив голова Центрвиборчкому Оналсин Жумабеков. За Нурсултана Назарбаєва проголосували 91, 02%, або 6 мільйонів 100 тисяч 694 виборці.
На посаду президента республіки також балотувалися лідер опозиційного блоку “За справедливий Казахстан” Жармахан Туякбай, голова екологічного союзу “Табігат” (Природа), самовисуванець Мел Елеусізов, депутат мажилісу (нижня палата парламенту) Ерасил Абилкасімов і голова опозиційної партії Казахстану “Ак жол” (“Світлий шлях”) Алихан Байменов.
За даними ЦВК, голоси виборців розподілилися так: за Жармахана Туякбая проголосували 445, 047 тис. (6, 64%) виборців, за Аліхана Байменова – 110 тис. 462 (1, 65%), Ерасила Абилкасимова – 25 тис. 330 (0, 38%), Мелса Елеусізова – 21 тис. 674 (0, 32%).
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору