Рівне:

Створення та просування сайтів

АВТОМОБІЛЬ – ФАКЕЛ

Кримінал 08-гру, 2005, 16:029 prov 858
Сцени із кінофільмів, де вибухає автомобіль, у житті трапляються нечасто. Але це може статися, якщо бензобак не зовсім порожній або машина працює на гасовій установці. Такий випадок міг статися 2 грудня в селі Ясениничі, розташованого за 10 кілометрів від Рівного.
Коли о 20.30 на центральний пункт зв»язку Народної служби порятунку-01 надійшло повідомле-
ння, що в названому населеному пункті палає вантажний автомобіль, негайно на допомогу виїхали підрозділи пожежно-рятувальної служби та оперативно-координаційного центру Головного управління МНС на чолі з оперативним черговим Віктором Балабухою.
Прибувши на місце події, рятувальники побачили на узбіччі палаючий ЗІЛ-130. Під кузовом автомобіля було видно десять гасових балонів та роздутий до неймовірних розмірів бензобак. Часу на роздуми не залишалось, адже сільські будинки знаходилися на відстані десяти метрів. Ризикуючи власним життям, пожежники негайно приступили до локалізації пожежі. Що могло статися, якби балони вибухнули, можна тільки здогадуватись. За кілька хвилин полум»я вдалося повністю загасити.
Зі слів місцевих жителів, які стояли за кількасот метрів і з острахом спостерігали за роботою рятувальників, водій вантажного авто декілька разів намагався виїхати на круту гірку. Але сильна ожеледиця та густий сніг стали серйозною перешкодою водію-„асу”. Опісля чергової невдалої спроби авто раптово з`їхало з дороги. І раптом під кузовом з»явилося полум»я, яке в лічені хвилини охопило весь автомобіль. Водій встиг покинути салон і податись у невідомому напрямку. Очевидно, загоряння сталося через те, що глушник ЗІЛа був без іскрогасячого обладнання і від іскри загорілася солома. Звідти полум»я перекинулось на авто, яке повністю згоріло.
Тільки завдячуючи оперативним та сміливим діям рятувальників, непоправного лиха вдалося запобігти.
Микола ПРОКОПЧУК,
інспектор центру пропаганди ГУ МНС України в Рівненській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору