Рівне:

Створення та просування сайтів

ВЛАДА ЧЕЧНІ ОБМЕЖУЄ ВИСВІТЛЕННЯ В ЗМІ ЗАГАДКОВОЇ ХВОРОБИ

Україна і світ 29-гру, 2005, 12:469 prov 1 121
Влада Чечні прийняла рішення обмежити висвітлення в ЗМІ проблеми поширення невідомого захворювання, яке офіційно називають психічним розладом.
– Тиражування цієї теми породжує нових хворих, і ми прийняли рішення обмежити висвітлення цієї теми в ЗМІ, – заявив у неділю, 25 грудня, заступник начальника Головного управління МНС Росії в республіці полковник Ахмед Джейрханов. За його словами, такий захід є ефективним у боротьбі з поширенням хвороби.
Джейрханов стверджує, що за останню добу кількість захворілих у Шелковському районі Чечні знизилася, з лікарень виписали 12 дітей.
Тим часом, у Шелковській районній адміністрації повідомили, що кількість хворих збільшується. Загалом у шелковському районі зареєстрували 86 хворих осіб. Крім того, ще четверо були госпіталізовані в Грозненському районі республіки.
Перші випадки невідомого захворювання були зафіксовані в Чечні 17 листопада. Хворі скаржаться на лихоманку, головний біль, оніміння кінцівок, слабкість. Крім того, у них трапляються напади паніки.
Хворим поставили попередній діагноз “псевдоастматичний синдром психогенної генези”. 23 грудня спеціальна комісія на чолі із заступником директора Інституту судової психіатрії імені Сербського Зурабом Кікалідзе дійшла висновку, що причиною масового захворювання стала висока психоемоційна напруга.
Тим часом, журналісти розцінюють табу на обговорення гострої проблеми як чергову спробу чиновників уникнути відповідальності.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору