Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 05-січ, 2006, 14:509 prov 1 106
В ЄС ЗМІНИЛОСЯ КЕРІВНИЦТВО
З 1 січня в Європейському Союзі головуватиме Австрія, яка прийшла на зміну керівництву Великобританії. Канцлер Австрії Вольфганг Шюссель пообіцяв надати новий імпульс розвитку Європи і зблизити інтереси політиків і простих громадян країн Євросоюзу. Найвірогідніше, допоможе йому у цьому Ангела Меркель. Канцлер Німеччини вирішила відсвяткувати Новий рік у товаристві австрійського колеги і соратника з християнсько-демократичного руху.
На посаді голови Євросоюзу Австрія спробує досягти остаточного компромісу з депутатами європарламенту і єврокомісією щодо проекту бюджету ЄС, вирішити питання про затвердження термінів входження до європейської родини Румунії та Болгарії, а також повернутися до процесу ратифікації Конституції Європейського Союзу. Минулого року цей процес був заблокований після провалу референдумів у Франції та Нідерландах.
НА “АМЕРИКАНСЬКИХ ГІРКАХ” У ЗАПОРІЖЖІ ТРАВМУВАЛИСЯ 4 ОСОБИ
Чотири особи, зокрема дитина 2000 року народження, потерпіли внаслідок обриву і падіння однієї з шести кабін атракціону “американські гірки” у Запоріжжі на площі Фестивальній у неділю ввечері, 1 січня.
Як повідомили в Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій, потерпілих у важкому стані госпіталізували до міської лікарні.За фактом події проводиться розслідування.

В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗАФІКСУВАЛИ СПАЛАХ СИБІРСЬКОЇ ВИРАЗКИ
В Одеській області зафіксували випадок захворювання свиней на сибірську виразку. У селі Руська Слобідка Іванівського району в приватному господарстві загинув підсвинок.
Обласна ветеринарна лабораторія підтвердила діагноз захворювання тварини на сибірську виразку. Тушу тварини спалили. Фахівці районної СЕС у вогнищі захворювання проводять протиепідемічні заходи.
У серпні минулого року сибірська виразка була виявлена в селі Моначинівка Куп»янського району Харківської області. При цьому м»ясо захворілих овець використовували для приготування їжі, унаслідок чого виникла небезпека зараження сибірською виразкою десятків людей.
Загалом на території України існує близько 10 тис. стаціонарно неблагополучних пунктів сибірської виразки (так званих “могильників”) – територій, на яких протягом останніх 100 років були зареєстровані випадки захворювання тварин на сибірську виразку.


ЯНУКОВИЧ-МОЛОДШИЙ ЗАГУБИВ ДОКУМЕНТИ НА ВОДНИЙ МОТОЦИКЛ
У газеті “Урядовий кур»єр” надруковано оголошення про втрату документів на гідроцикл BOMBARDІER YDD 967, зареєстрований на ім»я Віктора Януковича, передає УНІАН.
Цей Віктор Янукович народився 16 липня 1981 року. У повідомленні зазначається, що загублені документи слід вважати недійсними.
Треба зауважити, що дата народження власника гідроцикла збігається з датою народження молодшого сина лідера “Партії регіонів” Віктора Януковича.
У прес-службі “Партії регіонів” не змогли ні підтвердити, ні спростувати те, що ця інформація має відношення до молодшого сина лідера партії.
Вартість гідроциклу фірми BOMBARDІER на сьогодні становить від 11,5 до 18,5 тисяч доларів.

НА КАТКУ В НІМЕЧЧИНІ ЗАГИНУЛИ ЛЮДИ
За попередніми даними, в результаті падіння даху катка в Німеччині загинули четверо людей, ще 20-25 дістали поранення, повідомила місцева поліція. Ще 20 чоловік поки що вважаються зниклими безвісти, передає Reuters. Інцидент стався у місті Бад-Райхенхаль, в баварських Альпах. Фахівці поки що не кажуть про причину нещасного випадку. Наголошується, що раніше в районі був сильний снігопад, який супроводжувався сходженням лавини в горах.

ВІДПРАВИЛИ У ЗАПАС ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ ТЕРМІНОВОЇ СЛУЖБИ З ВИЩОЮ ОСВІТОЮ
Напередодні Нового року міністр оборони України Анатолій Гриценко підписав наказ про звільнення у січні-лютому 2006 року в запас військовослужбовців термінової служби, які мають вищу освіту освітньо-кваліфікаційного рівня підготовки спеціаліста чи магістра.
Як повідомили у прес-службі Міністерства оборони України, наказ підписаний задля виконання Указу Президента України від 27 грудня 2005 року №1841 “Про звільнення в запас військовослужбовців термінової військової служби у січні-лютому 2006 року”.
Згідно з документом, у січні 2006 року зі Збройних Сил України звільняться в запас солдати і сержанти, а також матроси і старшини, які мають вищу освіту освітньо-кваліфікаційного рівня підготовки спеціаліста чи магістра і були призвані у квітні-травні 2005 року.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору