Рівне:

Створення та просування сайтів

ЗАПОБІГЛИ СПРОБІ ВИВОЗУ УКРАЇНСЬКИХ СИРІТ

Україна і світ 12-січ, 2006, 09:509 prov 1 022
Нещодавно в “Борисполі” затримали сімох дітей – вихованців будинку для сиріт №1 Дніпропетровська, віком від 6 до 14 років, що мали вилетіти рейсом “Київ - Барселона”. У керівника групи були лише квитки, а от цілого переліку інших необхідних документів, включно з дозволом на їхній виїзд за кордон від Міністерства у справах сім»ї та молоді, не виявилося.
Як розповіли в управлінні прикордонного контролю і реєстрації адміністрації Державної прикордонної служби, в таких випадках виникає побоювання, що вивезені без належних документів сироти назад в Україну не повернуться.
Подібний випадок уже стався минулого місяця. Не пропущена тоді група вихованців інтернату вдруге у пункті пропуску так і не з»явилася, навіть попри те, що недешеві квитки переоформили на пізніший термін.
Інша група, з 12 неповнолітніх, котра в грудні минулого року їхала до Росії нібито на оздоровлення, наразі перебуває у приймачі-розподільнику міста Києва. Спражні імена деяких дітей досі не встановлено, проте вдалося з»ясувати, що жінка, котра супроводжувала групу, насправді везла дітей до Москви, щоб поповнити ними тамтешню армію жебраків.
Саме тому до аеропорту прибув представник Департаменту у боротьбі з торгівлею людьми та незаконною міграцією МВС, котрий і з»ясує, чи справді з метою оздоровлення вивозили за кордон вихованців дитбудинку.
Загалом, за 2005 рік прикордонники через відсутність належних документів не пропустили понад п»ять тисяч українських дітей.
Державна прикордонна служба нагадує, що з 1 лютого 2006 року набуває чинності новий Порядок організації виїзду дітей за кордон на відпочинок і оздоровлення, затверджений постановою Кабінету Міністрів України.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору