Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 12-січ, 2006, 09:519 prov 1 105
ПУТІН ПОДЯКУВАВ ЮЩЕНКУ
6 січня російський президент Володимир Путін подякував своєму українському колезі Віктору Ющенку за рішення, яке прийняли щодо російсько-українського співробітництва в газовій сфері.
— Уперше за багато років, — заявив Володимир Путін у Якутії, — ми йдемо від сірих непрозорих схем і вперше виходимо на абсолютно прозорі рівноправні відносини.
Керівник держави додав, що Росія готова допомагати Україні у вирішенні її енергетичних проблем, якщо в цьому буде потреба.
У свою чергу, Президент України Віктор Ющенко вважає, що у вирішенні газового питання Україна перемогла і захистила свої інтереси.
— Це виключає політичні спекуляції напередодні виборів і відвертий непрофесіоналізм, — зауважив Президент України. Він зазначив, що всі підписані документи є відкритими і з ними можуть ознайомитися експерти.

У ТУРЕЧЧИНІ ВІД ПТАШИНОГО ГРИПУ ПОМЕРЛА ТРЕТЯ ДИТИНА
Кількість жертв пташиного грипу в Туреччині зросла до трьох осіб. Згалом із підозрою на пташиний грип у Туреччині госпіталізували понад два десятки людей.
Більшість госпіталізованих – із міста Догубайазіт; загиблі діти також жили саме в цьому місті. Дівчинку, котра померла, госпіталізували разом із двома її родичами. Спочатку загинув її 14-літній брат, а потім — її 15-літня сестра. Аналіз крові дітей показав наявність вірусу H5N1.
Смерть турецьких дітей від вірусу H5N1 стала першим випадком поширення смертельного захворювання серед людей за межами Китаю і Південно-Східної Азії, де від 2003 року від нього померли понад 70 людей. За словами офіційного представника Всесвітньої організації охорони здоров»я, це означає, що небезпечний вірус перемістився на захід і опинився на порозі Європи.
Вважають, що люди здебільшого несприйнятливі до вірусу H5N1, небезпечного насамперед для птахів, але науковці думають, що вірус може мутувати і добре пристосуватися до перебування в тілі людини. У цьому випадку епідеміологи прогнозують широку епідемію смертельного захворювання, жертвами якого можуть стати мільйони пацієнтів.

ЦВК ЗАРЕЄСТРУВАЛА 201 КАНДИДАТА В ДЕПУТАТИ ЗА ПОВТОРНИМ ЗВЕРНЕННЯМ
Центральна виборча комісія зареєструвала 201 кандидата в народні депутати України від 9 політичних сил на підставі їхнього повторного звернення. Зокрема, від Селянської партії України зареєстровано 65 кандидатів у депутати, від партії “Віче” – 3, від виборчого блоку політичних партій “За союз” – 12, від партії екологічного порятунку “ЕКО+25%” – 18, від усеукраїнської партії “Нова сила” – 23, від виборчого блоку “Влада народу” – 13, від блоку народно-демократичних партій – 36, від українського народного блоку Костенка і Плюща – 3 і від виборчого блоку “Патріоти України” – 28 кандидатів.
— Таким чином, за станом на 9 січня ЦВК зареєструвала 43 політичні сили і 10 відмовила в реєстрації. Зі включених у списки 9674 кандидатів у депутати зареєстровано 7101 кандидата. Реєстрацію 7 кандидатів скасовано на підставі їхніх власних заяв, – сказав голова ЦВК Ярослав Давидович.

ВЕРХОВНА РАДА ВІДПРАВИЛА У ВІДСТАВКУ КАБІНЕТ МІНІСТРІВ
10 cічня Верхов на Рада України своєю постановою №8686-2 відправила у відставку Кабінет Міністрів України. Як передає кореспондент УНІАН, “за” проголосувало 250 із 405 народних депутатів, зареєстрованих у залі. Проти – 50. Утрималось двоє депутатів. Не голосувало – 103 депутати.За відставку уряду проголосував один член фракції “Наша Україна”. Фракції НРУ, ПППУ, “Відродження”, СПУ не голосували. За відставку уряду висловились фракція КПУ – 55 депутатів, СДПУ(о) – 18, БЮТ – 36, “Єдина Україна” – 14, фракція Народної партії – 40, “Регіони України” – 59, Народний блок Литвина – 20. Проти проголосували 13 членів фракції УНП (не голосували 5 депутатів).
Відставку Кабміну підтримали 7 позафракційних депутатів. Цією ж постановою членам уряду і прем»єр-міністру Юрію Єханурову, відправленим у відставку, доручено виконувати свої обов»язки до формування нового складу Кабміну.

НАРОДИЛАСЯ ДИТИНА З ЗАМОРОЖЕНОЇ ЯЙЦЕКЛІТИНИ ДОНОРА
У Сполучених Штатах вперше у світі народилася дівчинка з замороженої донорської яйцеклітини. Дівчинка Евері Лі народилася на світанку 31 грудня в університеті Кентуккі.
Технологія заморожування і збереження донорської сперми використовується вже давно. Проте зберегти жіночі яйцеклітини під час заморожування значно важче і відповідну технологію розробили лише нещодавно.
Перший у світі комерційний банк донорських яйцеклітин підтримується американською компанією Cryo Eggs International.
Компанія дозволяє підібрати необхідну яйцеклітину за багатьма характеристиками, доставляє її у будь-яку частину світу, виконує штучне запліднення і пересаджує ембріон у матку жінки.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору