Рівне:

Створення та просування сайтів

Футбол

Спорт 19-січ, 2006, 10:339 prov 1 309
ВИЗНАЧЕНА КОМАНДА РОКУ-2005!
У 2005 році до складу Команди року потрапили представники всього п»яти клубів. Це свідчить про те, що для європейського футболу минулий сезон видався дуже напруженим. У голосуванні, яке завершилося у п»ятницю, взяла участь рекордна кількість уболівальників — більше півтора мільйона. У символічну збірну 2005 року потрапили п»ять чоловік з ”Команди року-2004” і п»ять гравців, які до цих пір не були удостоєні подібної честі.
Двоє новачків Команди року грають за “Ліверпуль”. Стівен Джеррард не без труднощів обійшов Френка Лемпарда в боротьбі за звання кращого центрального півзахисника. Кращим правим хавбеком визнаний Луїс Гарсія, який забив п»ять голів на стадії плей-офф минулої Ліги чемпіонів УЄФА. Другий торішній фіналіст (“Мілан”) представлений в Команді року-2005 трьома футболістами. Це вічно молоді крайні захисники Кафу і Паоло Мальдіні, а також нападаючий Андрій Шевченко. Кращий футболіст Європи і світу Роналдіньо набрав 90 295 голосів — більше за будь-якого іншого претендента. У бразильця не було конкурентів у категорії “Кращий атакуючий півзахисник” — його визнали кращим 72% голосуючих. Крім Роналдіньо, у Команді року “Барселону” представляють центральний захисник Карлес Пуйоль, який потрапив у символічну збірну також у 2002 році, і нападник Самюель Ето»о.
Наставник “Челсі” Жозе Моуріньо третій рік поспіль став кращим тренером. Читачі uefa.com також включили до складу Команди року двох футболістів “синіх”. Джон Террі упевнено зайняв перше місце в суперечці центральних захисників, а Петер Чех здобув лаври найкращого голкіпера. Співвітчизник Чеха Павел Недвед з “Ювентуса” третій рік підряд обирається кращим лівим півзахисником.
На відміну від Недведа, який зумів утримати свої позиції, Тьєррі Анрі не потрапив у Команду року вперше з 2001 року. Нападаючому “Арсеналу” не вистачило тисячі голосів — це 0,4% від числа тих, хто проголосували в категорії “Кращий нападаючий”.
Команда року-2005: Петер Чех (“Челсі”), Кафу (“Мілан”), Джон Террі (“Челсі”), Карлес Пуйоль (“Барселона”), Паоло Мальдіні (“Мілан”), Луїс Гарсія (“Ліверпуль”), Стівен Джеррард (“Ліверпуль”), Роналдіньо (“Барселона”), Павел Недвед (“Ювентус”), Самюель Ето»о (“Барселона”), Андрій Шевченко (“Мілан”). Тренер: Жозе Моуріньо (“Челсі”)

ШЕВЧЕНКО БУДЕ РЕКЛАМУВАТИ “ОБОЛОНЬ”
Капітан збірної України та форвард італійського “Мілану” з футболу Андрій Шевченко стане новим “рекламним” обличчям великого виробника пиво-безалкогольної продукції — “Оболоні”.
За словами почесного президента “Оболоні” Олександра Слободяна, рекламний контракт укладений з Андрієм як фізичною особою:
— Протягом двох місяців ми скористаємося можливостю зняти рекламний ролик. Федерація футболу України пішла на те, що дозволила нам окремі контракти з окремими футболістами. Підписання угоди з Андрієм Шевченком — логічне продовження контракту з федерацією. Контракт із ним укладений на два роки. 23 січня футболіст приїде в Україну для зйомок рекламного ролика й прес-конференції. Суму контракту представники компанії не розголошують, назвавши її “прийнятною для компанії”.
Андрій Шевченко учився в школі № 216 на Оболоні. Свої перші кроки у футболі він робив у футбольній школі “Зміна” на Оболоні.

БЛОХІН У ДЕСЯТЦІ
Головний тренер національної збірної України з футболу Олег Блохін увійшов до десятки кращих тренерів світу за версією міжнародної федерації футбольної історії та статистики (IFFHS). За підсумками 2005 року, Блохін, котрий вивів синьо-жовтих у фінальну частину першості світу 2006 року, набрав 28 очок і посів десяту сходинку.
Відзначимо, що Блохін обійшов у цьому рейтингу головного тренера збірної Англії Свена Горана-Ерікссона, наставника збірної Німеччини Юргена Клінсманна та “коуча” іспанців — Луіса Арагонеса.
Кращим тренером 2005 року став наставник збірної Бразилії Карлос Альберто Паррейра. На другому місці Ван Бастен, який очолює команду Голландії, та на третьому — головний тренер збірної Аргентини Хосе Пекерман.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору