Рівне:

Створення та просування сайтів

Керівники трьох відомств спільно з представниками ЗМІ обговорювали одне із основних питань нового закону України

Останні новини 06-бер, 2009, 13:479 prov 1 225
Об 11 годині у приміщенні управління Державтоінспекції в Рівненській області відбулася розширена прес-конференція, у якій приймали участь керівництво УДАІ УМВС, начальник Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Рівненській області та керівник Державної виконавчої служби Рівного.
Протягом півтори години присутніми обговорювалися питання прийняття судовими органами до правопорушників ПДР рішень щодо накладення адміністративних стягнень у вигляді позбавлення прав керування транспортними засобами з оплатним вилученням транспорту або без такого, адміністративний арешт, громадські роботи та інше.
На початку прес-конференції до відома представників засобів масової інформації заступник начальника УДАІ УМВС підполковник міліції Андрій Валерко довів статистичні дані про кількість дорожньо-транспортних пригод за два місяці, які зареєстровані на території області.
Як зазначив пан Валерко за два місяці на дорогах області сталося 67 дорожньо-транспортних пригод (2008р. - 130; - 48,5%), в яких загинуло 18 осіб (2008р. – 29; - 38,0%) та травмовано 72 (2008р. - 160; - 55,0%). За вказаний період працівниками Державтоінспекції складено 18 тисяч 31 адміністративних протоколів, з яких найбільше за перевищення встановленої швидкості руху (більше 20 км.) – 5440, та керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння – 1012.
Також Андрій Анатолійович наголосив, що протягом звітного періоду працівниками ДАІ винесено 17 тисяч 545 постанов про накладення адміністративних стягнень у вигляді штрафу . До судів Рівненської області направлено 1 тисяча 789 матеріалів про порушення правил дорожнього руху, з яких прийнято рішення про сплату штрафу - 337, про позбавлення права керування транспортними засобами – 80, громадські роботи - 246; а також два випадки оплатного вилучення транспортного засобу.
До державної виконавчої служби направлено 9 тисяч 975 адміністративних матеріалів про стягнення штрафів у примусовому порядку.
Також, Андрій Валерко наголосив, що за два місяці поточного року порушниками ПДР сплачено 2 млн. 328 тисяч 992 грн. штрафів.
Більш детально присутнім розповів про адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт начальник Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Рівненській області полковник вн. служби Воробей Олександр Васильович. Керівник ДВП наголосив, що згідно нового закону України, який вступив у дію з 11 листопада минулого року, види адміністративних стягнень доповнені громадськими роботами. Що це таке?
Громадські роботи призначаються районними, районними у місці, міськими чи міськрайонним судом (суддею) на строк від 20 до 60 годин і відбуваються не більш як чотири години на день. Постанова суду при застосуванні громадських робіт надсилається на виконання органу Державного департаменту України з питань виконання покарань в Рівненській області, зокрема до кримінально-виконавчої інспекції.
На сьогоднішній день, розповів пан Воробей О.В., громадські роботи в обласному центрі найчастіше здійснюються у житлово-експлуатаційних підприємствах, перелік яких затверджений управлінням житлово-комунального господарства та погоджений з КВІ. Більшість громадських робіт пов’язані з благоустроєм тієї чи іншої території.
Загалом з початку року лише по обласному центу до КВІ надійшло 34 постанови про застосування громадських робіт, з яких 29 осіб свій термін вже відпрацювали.
Також Олександр Воробей застеріг, що якщо громадські роботи порушник виконує незадовільно або взагалі від них ухиляється, то у такому випадку громадські роботи замінюються адміністративним арештом, який порушник відбуватиме у так званому «Арештному будинку», який розташований на території слідчого ізолятора. До–речі, той термін, який порушник відбуватиме у «Арештному домі» побачення з рідними та передачі – забороняються.
Багато корисного для учасників дорожнього руху про порядок стягнення штрафів через Державну виконавчу службу розповів і начальник ДВС міста Рівне Бабишкевич Юрій Миколайович. Керівник ДВС обласного центру наголосив, що у разі не сплати штрафу у 15-денний термін, який надається порушнику чинним законодавством, адміністративні матеріали надсилаються до Державної виконавчої служби. Після чого відкривається так зване виконавче провадження, яке дає можливість порушнику протягом семи днів сплатити штраф. Якщо і в цей термін штраф не оплачений розпочинається примусове його стягнення, яке відбувається через зняття коштів з особових рахунків або накладається арешт на майно порушника.
Як показує практика, найчастіше, розповідає Юрій Миколайович, штраф сплачується відразу після того, як накладається арешт на майно.
Крім цього, пан Бабишкевич зауважив, що якщо Ви отримали повідомлення від ДВС то обов’язково прийдіть і дізнайтеся чому направлене повідомлення саме Вам. А саме краще сплачувати штраф вчасно і обов’язково представляти копію квитанції у підрозділи ДАІ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору