Рівне:

Створення та просування сайтів

КОГО ОБИРАЄМО?

Актуально 02-лют, 2006, 10:399 prov 976
Яка політична сила набере найбільше голосів під час цьогорічних парламентських виборів? Хто буде наступним прем»єр-міністром? На ці та інші запитання намагався відповісти політолог Володимир Полохало, який нещодавно був гостем Рівненського прес-клубу.
За словами пана Полохала, цілком імовірно, що більшість у Верховній Раді, як засвідчили опитування, сформує Блок Юлії Тимошенко, а також Партія Регіонів. А блок Плюща-Костенка здобуде не більше півтора відсотка голосів. “Помаранчева” влада, на думку київського гостя, не скористалася величезними шансами закріпити свій успіх, які вона мала ще в січні-лютому минулого року. Довіра до влади, а також до правоохоронних органів, прокуратури, суду набагато нижча, ніж за часів президентства Кучми. Люди не вірять у верховенство права, в країні немає професійного Конституційного Суду. Тим часом триває війна, у якій використовуються усі засоби: і підкуп, і шантаж, і багато інших брудних технологій.
І, як зауважив у розмові з місцевими журналістами політолог зі столиці, і минулорічні президентські вибори, і наступні парламентські можна назвати російсько-українськими, адже 48 % політичного простору в Україні сьогодні контролює Москва. Однак, Володимир Полохало твердо переконаний у тому, що «українець сьогодні далеко не той, якого можна налякати «рукою Москви».
Нині немає жодної сили, яка претендувала б на монополію політичного простору в нашій державі. Такого рівня конкурентності ще не було. Тому, за словами Полохала, різноманітні маніпуляції, зокрема «кримські маяки», сьогодні не спрацьовують.
За прогнозами політолога, очікується, що в новообраний парламент прийде 60 % депутатів минулих скликань, а для комуністів ці вибори можуть стати… останніми.
Оксана КОРНІЄНКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору