Рівне:

Створення та просування сайтів

ПІСЛЯ 26 БЕРЕЗНЯ УКРАЇНА МАТИМЕ ПРИНЦИПОВО ІНШУ ВЕРХОВНУ РАДУ

Актуально 09-лют, 2006, 10:269 prov 916
У вівторок, 7 лютого, Рівненщину відвідав голова фракції Народного Руху України у Верховній Раді В»ячеслав Коваль. Окрім того, що п.Коваль відповів на запитання прямих ефірів на радіо та телебаченні, зустрівся із членами ради Рівненської обласної організації Народного Руху України, він разом з головою Рівненської обласної організації НРУ Валентином Королюк знайшов час поспілкуватися із кореспондентами рівненських газет.
На прес-конференції, яка пройшла в обласному Будинку вчених, В»ячеслав Коваль зупинився на питаннях, які виноситимуться на розгляд парламентаріїв на пленарному засіданні, яке розпочалося цього тижня. Зокрема, голова фракції НРУ зауважив, що першочерговим завданням для Верховної Ради є приведення до присяги суддів Конституційного Суду. „Вже не один місяць Україна залишається без одного з найважливіших органів влади, тому ми повинні виправити цей недолік”, — переконаний п.Коваль. Також, на його думку, на поточному пленарному засіданні народні депутати повинні розглянути важливі економічні законопроекти, а особливо ті, які стосуються житлово-комунальної сфери. „Спільними зусиллями ми не повинні допустити, щоб ситуація, подібна до тієї, що трапилася в Алчевську, ніде в Україні і ніколи більше не повторилася. Але на прикладі Алчевська ми всі переконалися: проблеми і справжні трагедії трапляються там, де влада є безвідпо-відальною. Міський голова Алчевська – член Партії Регіонів, яка всюди трубить про свою гото-вність взяти відповіда-льність за ситуацію в країні на себе. Уявіть, що буде, як такі „відповідальні кадри” очолять районні, обласні ради та виконкоми...”, — зазначив В»ячеслав Коваль.
За словами голови фракції НРУ, рухівці на погоджувальній раді фракцій внесли в порядок денний Верховної Ради питання про зняття депутатської недото-рканності. Тож, поки одні політичні сили кори-стуються своєю безка-рністю, інші – популі-стично збирають підписи на проведення рефере-ндуму з питань скасування недоторканності, Наро-дний Рух робить реальні кроки в цьому напрямі.
Буде виноситись на розгляд Парламенту і заява про засудження комуністично-тоталі-тарного режиму. Нещо-давно подібну заяву зробила Парламентська Асамблея Ради Європи. Тож, на думку В.Коваля, логічно буде, якщо законодавчий орган України – країни, яка чи не найбільше постраждала від комуністично-тоталі-тарної ідеології, виступить з аналогічною заявою. Хоча, як зізнався голова рухівської фракції, оціню-вати шанси на її прийняття у ВР досить пробле-матично.
У спілкуванні із журналістами також порушувалися питання прозорості та вигідності газових угод. Щодо закидів Юлії Тимошенко про те, що Україна „здала” свої інтереси, В.Коваль сказав: „Якби ми виконали рекомендації Юлії Тимошенко, у нас стався б соціальний вибух, бо Україна в найлютіші холоди могла залишитись без газу. 4 січня уряд вчинив правильно. У наших домівках тепло – отже, уряд працює ефективно. Причину цієї проблеми потрібно шукати в агресивній експансії неоімперської Росії та діяльності в нашій державі „п»ятої колони”. Приміром, той же Янукович був готовий пожертвувати українською незалежністю заради кількох додаткових відсотків голосів електорату. Це просто ганьба!”.
На думку голови рухівської фракції у Верховній Раді, об»єднання сил Майдану обов»язково відбудеться. Зараз „Наша Україна” виступила із пропозицією підписати таку угоду із БЮТ, Со-цпартією, „Порою-ПРП”, УНБ. Усі, за словами В.Коваля, сходяться на тому, що об»єднання необхідне, однак найбільш безкомпромісну позицію займає БЮТ.
Однак, як зазначив В»ячеслав Коваль, після 26 березня Україна матиме принципово іншу Верховну Раду. Він переконаний, що коаліція у парламенті обов»язково буде помара-нчевою.
Богдан СОЛОГУБ, прес-секретар РОО НРУ
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору