Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина отримає 13 мільйонів гривень

Актуально 23-лют, 2006, 09:599 prov 1 113
Ці кошти на потреби нашої області пообіцяв виділити міністр з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Віктор Балога. Минулої п»ятниці він побував на Рівненщині з робочим візитом.
Під час зустрічі з журналістами Балога запевнив, що значну частину цих коштів — 7 мільйонів гривень буде витрачено на добудову обласного онкодиспансеру. Першу чергу будівництва цього закладу вже завершено. Другу, за словами Віктора Балоги, буде здано в експлуатацію до кінця цього року, а третю — в наступному році. Крім того, як повідомив міністр, три з половиною мільйони буде виділено на добудову обласного пожежного депо і ще 3 мільйони — на придбання техніки для гасіння пожеж у висотних будинках. Віктор Балога пообіцяв також, що в цьому році буде здано в експлуатацію 80-квартирний житловий будинок, 65 квартир у якому отримають «чорнобильці».
Віктор Балога попросив обласну владу найближчим часом передати «Облводоканал» та «Теплокомуненергію» у власність міста. Голова облдержадміністрації Василь Червоній пообіцяв міністру, що після виборів «пафосно, з оркестром» «Комуненергія» буде передана міській територіальній громаді. А ось із передачею «Облводоканалу», за словами пана Червонія, виникла проблема. Кілька водозаборів розташовані на території районів, тому районні чиновники не зацікавлені в передачі цього підприємства на баланс міста. Проблему можна вирішити, але для цього потрібно побудувати водозабори на території Рівного.
— Щоб налагодити роботу житлово-комунальної сфери, необхідно провести реформування цієї галузі. У першу чергу, потрібно переглянути тарифи, — сказав на обласній нараді з представниками комунальних служб Рівненщини Віктор Балога. — Плата за комунальні послуги повинна перевищувати їх собівартість на 10 %. За кошти, які надходитимуть від населення, з»явиться можливість відремонтувати внутрішньо-будинкові та водопровідні мережі, провести реконструкцію інших комунальних об»єктів.
За словами Віктора Балоги, таке вирішення комунальних проблем — це вже половина реформи. Донині комунальна галузь у нашій державі фінансувалася за залишковим принципом.
Наталія ЛЕВЧУН,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору