Рівне:

Створення та просування сайтів

Найвищі зарплати — у Кузнецовську

Актуально 02-бер, 2006, 10:199 prov 1 089
При стабільно високих темпах зростання номінальної та реальної заробітної плати абсолютний її розмір залишається недостатнім для забезпечення життєвих потреб.
Як розповіла начальник управління статистики праці Головного управління статистики у Рівненській області Лариса Мельник, номінальна заробітна платня нараховна на одного працівника у січні поточного року становила 751,66 гривень, що на 34% більше, ніж у січні минулого року та в 1,6 раза перевищила прожитковий мінімум для працездатних осіб.
Незважаючи на такі втішні цифри, у п’яти районах області заробітна плата не досягла прожиткового мінімуму: у Володимирецькому, Острозькому, Демидівському, Зарічненському, Дубровицькому. На третину нижча середньообласного рівня зарплата працівників у Корецькому, Дубенському та Млинівському районах.
Винятком є міста Кузнецовськ, Рівне та Здолбунівщина, де розмір заробітної плати перевищив середньообласний показник і становив відповідно 1948 грн., 802 грн., 770 грн.
Найбільш оплачуваною в області залишається праця людей на підприємствах з виробництва та розподілення електроенергії, газу та води ­– 1262 грн., у сфері оподаткування – 2000 грн., на підприємствах з транспортування трубопроводами – 1097 грн.
Також стабільно висока оплата працівників залізничного транспорту, фінансового посередництва, юстиції, хімічного виробництва.
Незважаючи на значне збільшення впродовж минулого року обсягів фінансування бюджетної сфери, рівень оплати праці цих працівників залишається на 17-34% нижчим за середній показник по економіці.
Олександр ­ШЕРШЕНЬ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору