Рівне:

Створення та просування сайтів

Суд змусив рівненських чиновників надати інформацію журналісту

Газета СВ 19-бер, 2009, 15:329 prov 1 159
1 грудня 2008 року Рівненський міський суд частково задовольнив позов головного редактора ІА “Рівненське агентство журналістських розслідувань” Володимира Торбіча до начальника Управління земельних відносин Рівненського міськвиконкому та до самого Управління земельних відносин Рівненського міськвиконкому. Про це повідомили з ІА “Рівненське агентство журналістських розслідувань”.
Позов стосувався відмови начальника управління земвідносин надати інформацію зі списків громадян, які претендують на безкоштовне отримання земельних ділянок під індивідуальне житлове будівництво у Рівному. Відмова начальника обґрунтовувалась, у першу чергу, тим, що прізвища людей зі списку — це інформація про особу, яку не можна розголошувати без згоди цих осіб. Однак подібна інформація стосовно рівнян, які перебувають у черзі на отримання житла, вже давно вивішена на сайті Рівненської міської ради.
Суд зобов’язав начальника Управління земельних відносин Рівненського міськвиконкому надати журналісту прізвища, імена, по-батькові та дати подання заяв громадян, що звернулися із заявами до Рівненської міської влади на отримання земельних ділянок під індивідуальне житлове будівництво. Відмовив лише у зазначенні пільг заявників. На думку суду, окремі пільги можуть стосуватися вад здоров’я, а інформація про стан здоров’я належить до інформації про особу.
Довідка ЗІКу.
Рівненське агентство журналістських розслідувань у телерозслідуванні проекту „Четверта влада” – „Земля на халяву: черга, якої немає” стверджує, що у Рівному не існує офіційної черги на земельні ділянки.
Внесення рівнян у списки Управлінням земельних відносин не має жодної юридичної сили. Окремі депутати, чиновники та їхні родичі (зокрема голова обласної ради Олександр Данильчук, керівник Рівненського УСБУ Юрій Крапівін, дочка депутата міської ради від фракції НСНУ Володимира Рабінюка, батько депутата Рівнеради від фракції НСНУ Ігоря Мічуди, депутат Рівнеради від фракції НСНУ Василь Харковець) вже отримали безкоштовні ділянки в Рівному без жодних черг, у той час як громадян продовжують „ставити” в неіснуючу земельну чергу.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору