Рівне:

Створення та просування сайтів

Азаров: стабфонд став "касою для кишенькових витрат" уряду

Україна і світ 27-бер, 2009, 20:439 prov 1 129
Народний депутат України від Партії регіонів Микола Азаров вважає, що на сьогодні стабілізаційний фонд Державного бюджету - це фікція, "він перетворюється у касу для кишенькових витрат уряду".


Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ у прес-службі народного депутата, зокрема, М.Азаров відзначив, що стабілізаційний фонд Державного бюджету згідно з антикризовим законом від 31 жовтня 2008 року створювався для активізації внутрішнього попиту на продукцію вітчизняної промисловості і збереження робочих місць.


"На сьогодні стабілізаційний фонд - це фікція, він практично не наповнюється і хаотично витрачається. Це "цукерка", якою в потрібних випадках уряд приманює, а потім ховає", - заявив народний депутат.


М.Азаров зазначає, що після закінчення 5 місяців з моменту прийняття закону і протягом 3 місяців виконання бюджету не почато фінансування жодного інфраструктурного проекту зі стабілізаційного фонду, жодної програми підтримки агропромислового комплексу, не фінансується підтримка житлового будівництва, придбання шкільних автобусів, фінансовий лізинг для авіабудівництва, оборонне замовлення тощо. Водночас, за словами депутата, зупиняються заводи із виробництва автобусів, сільгосптехніки, заморожується будівництво, в армії немає придатних до використання парашутів, колективи підприємств вдаються вже до крайніх заходів протесту, а Стабілізаційний фонд не працює.


За інформацією М.Азарова, з 22 напрямів використання коштів стабфонду, передбачених у бюджеті, порядки фінансування затверджені тільки в 6. Причому, уряд і не думає, як це наказано законом, узгоджувати порядки з парламентським комітетом з фінансів і банківської діяльності, тобто, ігнорує парламентський, громадський контроль за раціональним і цільовим використанням коштів платників податків.


"Стабілізаційний фонд перетворюється в якусь касу для кишенькових витрат уряду. Ніякої організації роботи із наповнення і ефективного використання фонду немає. Як і все в діяльності уряду Тимошенко, цей антикризовий інструмент перетворюється в інструмент піару і маніпуляцій", - стверджує М.Азаров.

http://news.liga.net/ukr/news/NU092397.html
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору