Рівне:

Створення та просування сайтів

СБУ сприяє поширенню правди про УПА

Актуально 02-кві, 2009, 09:239 prov 1 275
«Українська Повстанська Aрмія. Історія нескорених»: фотовиставка під такою назвою демонструватиметься з 31 березня до 10 квітня в обласному краєзнавчому музеї, — повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.
Виставка є спільним проектом Служби Безпеки України та Центру досліджень визвольного руху, за сприяння Українського інституту національної пам’яті. Для широкого загалу виставка демонструватиметься з 31 березня по 10 квітня ц.р. у приміщенні обласного краєзнавчого музею.
Унікальність фотовиставки у тому, що в ній демонструються фотокартки і документи, які протягом кількох десятиліть приховувались в архівах НКВД–КГБ, і які є переконливим та промовистим джерелом об’єктивної інформації про УПА.
Виставка добре структурована за напрямами й етапами. Розповідається про стратегію і тактичні прийоми, однострої та нагородну систему в УПА, осередки опору українських в’язнів у сталінських таборах.
Управлінням СБУ в Рівненській області на виставці також представлено експозиції, до яких увійшли матеріали архівних слідчих справ, примірники пропагандистської підпільної літератури – статті, листівки і брошури підпільних друкарень, рукописні матеріали, бофони, а також матеріали про провокаційну діяльність спеціальних груп НКВС–НКДБ під виглядом загонів ОУН–УПА, результатом якої було знищення мирного населення.
Виставка є не політичною чи пропагандистською, а суто інформаційною акцією, її експонати покликані допомогти кожному відвідувачеві осмислити отриману інформацію, щоб наблизитись до істинного розуміння ролі й місця ОУН і УПА в історії рідного краю.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору