Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівнянин судитиметься з управлінням містобудування та архітектури

Останні новини 15-кві, 2009, 09:509 prov 923
Управління містобудування та архітектури Виконавчого комітету Рівненської міської ради порушило норми чинного законодавства, видавши наказ, яким було обмежене право на власність рівнянина Олексія Пограничного. Так вважають юристи РОГО „Комітету виборців України”, проаналізувавши ситуацію, з якою громадянин нещодавно звернувся до центру права організації в Рівному.
Як виявилося, з його слів та відповідно до наданих ним документів, він є власником гаража на вулиці Ціолковського, 6. Проте, 2 жовтня 2006 року начальник управління містобудування та архітектури Виконкому Рівненської міськради, не з’ясовуючи того, хто був власником зазначеного гаража станом на 2006 рік, видав наказ №166. Ним гаражу, що знаходиться у власності пана Пограничного, було присвоєно окрему поштову адресу (м. Рівне, вул. Ціолковського, 6-Б). У цьому наказі вказано, що гараж побудований громадянкою Юнковою О.В., а його видача здійснена на підставі розпорядження виконавчого комітету Рівненської міської ради депутатів трудящих від 29.06.1977 року №344-р. При цьому, видачі такого наказу ніби передувало подання Юнковою О.В. відповідної заяви до управління. Однак, у цій заяві не було вказано точної адреси проживання пані Юнкової (не вказано номерів її будинку та квартири). Згідно з ч. 1 ст. 8 Закону України „Про звернення громадян” письмове звернення без зазначення місця проживання його автора визнається анонімним і розгляду не підлягає. Не звернувши на це уваги, начальник Управління містобудування та архітектури все ж таки розглянув зазначене звернення та видав згаданий вище наказ №166.
30 березня 2007 року пунктом 11 рішення Рівненської міської ради №595 земельну ділянку за цією адресою було надано безоплатно в приватну власність Юнковій О.В. На підставі зазначеного рішення цій особі був виготовлений Державний акт на право приватної власності на землю, зокрема на земельну ділянку, на якій розташований гараж пана Пограничного, котрий належить йому на праві приватної власності з 1992 року.
„Згідно із законодавством чоловік мав право і фактично був користувачем землі, на якій цей гараж знаходиться, – коментує ситуацію юрист РОГО КВУ Микола Глотов. – Однак після прийняття міськрадою рішення, на підставі якого було виготовлено згаданий Державний акт на право приватної власності на землю, він це право втратив. Таким чином, надавши у власність зазначену ділянку особі, котра не мала до неї жодного відношення, Рівненська міськрада допустила порушення прав та законних інтересів громадянина Пограничного як власника гаража і користувача вищезазначеної земельної ділянки. Крім того, міськрадою при прийнятті цього рішення було допущено порушення низки норм Конституції України, Цивільного та Земельного кодексів, Закону „Про державну експертизу землевпорядної документації”.
На початку лютого цього року Прокуратура м. Рівне підтвердила правоту чоловіка. Прокурор виніс протест, яким вимагалось визнати недійсним і скасувати пункт 11 рішення Рівненської міської ради №595 від 30.03.2007 р. і наказ начальника управління містобудування та архітектури Рівненського міськвиконкому №166 від 02.10.2006 р. Однак вищевказані документи до цих пір не скасовані.
„Юристи нашої організації допомогли чоловіку підготувати до суду позовну заяву щодо визнання незаконним на скасування зазначеного наказу начальника управління містобудування та архітектури, – говорить голова правління Рівненського Комітету виборців Олексій Горецький. – Також ми письмово звернулись до міського голови Рівного Володимира Хомка з проханням вжити заходів щодо негайного скасування згаданого наказу. Крім того, просили невідкладно включити до порядку денного чергової сесії Рівнеради питання про розгляд протесту Прокурора м. Рівне в цій справі. Тому сподіваємось, що вже найближчим часом будуть повністю усунуті всі згадані вище порушення законів України та прав громадянина Пограничного”, — повідомили з РОГО КВУ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору