Рівне:

Створення та просування сайтів

З бабусею крізь життя. Як вирішити конфлікт поколінь?

Порадниця 16-кві, 2009, 09:309 prov 2 163
Бабуся і мати люблять мале чадо. Обидві бажають найкращого для дитяти. І тут часто народжується конфлікт між матір’ю та бабусею. В них різні погляди на піклування про дітей. Бабуся, яку чверть століття тому вчили, що дитину слід годувати кожні чотири години, а вночі взагалі не давати їсти, - нервується, коли онучка майже постійно “висить” на грудях (також і вночі), ще й спить із батьками.
Бабуся вже з другого місяця життя своєї дитини годувала її кашею, звареною на молоці. Натомість сучасна мати намагається якнайдовше (мінімум до шести місяців) годувати дитину лише груддю. Бабуся або дідусь постійно пригощають онуків солодощами. Батьки вдома солодощі обмежують до мінімуму. Таких конфліктних точок буває багато.
Молоді батьки вже можуть розмовляти зі своїми батьком-матір’ю, як рівний з рівним. Час облишити роль збунтованого підлітка й поглянути на батьків як на звичайних людей. Дідусям та бабусям також слід зрозуміти, що дорослі діти не потребують вже піклування і контролю.Тому варто дітям з батьками заприятелювати. А кожна приязнь вимагає пошани.
Також необхідно усвідомити, що навіть коли бабуся не працює, вона не зобов’язана весь свій час присвятити онукам. У неї також є власні справи і захоплення, на які досі не вистачало часу.
Якщо вже користуєтеся допомогою бабусі, уникайте наказів і повчань. Вистачить підкреслити, що для вас найважливіше (напр. не примушувати дитину їсти, не примушувати силою користуватися горщиком, не бігати за нею з їжею). В менш важливих справах слід просто дозволити бабусі робити те, що вона вважає за потрібне. Не треба переживати, що бабуся розбестить дитину. Малята швидко зрозуміють, що в неї можна одне, а з батьками трішки інше.
Бабусям слід зрозуміти, що усі поради стають в нагоді лише тоді, коли батьки самі їх просять. Якщо її справді щось непокоїть, тоді краще висловити це словами: я переживаю..., мені здається... Слід забути про таке формулювання думки: ви не знаєте, як поводитися з дитиною.
Виховання — це своєрідне мистецтво. Методи, які допомагали бабусі у вихованні доні, не конче допоможуть у вихованні онучки. Кожна матір з дитиною — це своєрідний дует, який “працює” за своїми правилами.
Ще до уваги батьків: не переживайте, коли бабуся і дідусь нагодують дітей шоколадками або зроблять щось, що вам не сподобається. Такі дрібні гріхи ніщо в порівнянні з тим, що вони можуть дати онукам! Пам’ятайте, що кожна бабуся — це ворожка, котра нахиляється над колискою щоб передати дитині безцінний дар. Дар на все життя!
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору