Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 16-кві, 2009, 17:509 prov 889
Продаж автомобілів у Китаї рекордно зріс
У Китаї автопродаж досяг рекордного рівня в березні 2009 року завдяки заходам держави щодо стимулювання попиту.
Минулого місяця у країні було продано 1,1 млн. автомобілів, це порівняно з 1,06 млн. у березні 2008 року, - такі дані представила у четвер Китайська асоціація автовиробників.
Як зазначає агентство, причина зростання на автомобільному ринку КНР в лютому і березні - державна програма підтримки сектору, мається на увазі також і надання субсидій та пільг для сегмента малолітражних автомобілів.
Однак березень традиційно є місяцем максимальних автомобільних продажів у країні, зазначає агентство, тому складно прогнозувати, наскільки стійкою буде ця тенденція.
Нагадаємо, у Великобританії продаж нових автомобілів у березні впав на 30,5% порівняно з тим же місяцем минулого року, при цьому зниження триває вже 11 місяців поспіль.

Канадська провінція Онтаріо
визнала Голодомор геноцидом українців
У Канаді Законодавча Асамблея провінції Онтаріо визнала Голодомор 1932-33 років в Україні актом геноциду. Четверту суботу листопада кожного року оголошено Днем пам’яті Голодомору. Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ України. Закон про встановлення Дня пам’яті Голодомору в Україні прийнято 9 квітня в Законодавчій Асамблеї провінції одноголосно.
Зазначений законопроект подали представники всіх політичних партій, які мають представництво в Парламенті Онтаріо: Дейв Левек (Ліберальна партія), Чері Діново (Нова демократична партія) і Франко Кліс (Прогресивна консервативна партія). Це перший у законотворчій історії Парламенту Онтаріо закон, який подано від усіх парламентських політичних сил і прийнято одноголосно.
Під час слухань законопроекту в залі Парламенту були присутні Генеральний консул України в Торонто Олександр Данилейко, Архієпископ Торонто і Східної Канади Юрій, представники українських громадських організацій Канади.
Як повідомлялося, у лютому український фільм “Голод-33” режисера Олега Янчука отримав головну нагороду Венсенського кінофестивалю - нагороду Анрі Ланглуа (європейська номінація).

Голландці дали Україні мільйон євро на боротьбу зі ксенофобією
Нідерланди допоможуть Україні запобігати проявам дискримінації, ксенофобії та антисемітизму. На це МЗС Королівства Нідерландів виділило близько мільйона євро.
Ініціатором проекту “Українські книжки для виховання толерантності” став амстердамський Фонд “Анни Франк”. На гроші нідерландського уряду Фонд разом з українським центром вивчення історії Голокосту та іншими партнерами перевидали в Україні чотирнадцять освітніх видань з формування толерантності, протистояння антисемітизму та ксенофобії. Адже в українських школах мало про це говорять, переконаний координатор проекту Андрій Тарновський.
“У школах дуже мало вчителів, які обізнані з цією проблематикою, бо ці предмети не внесені до шкільної програми. До нас звертається дуже багато викладачів, які хочуть більше знати про те, як виховувати в дітей толерантне ставлення. Бо проблема нетерпимості до інших в українців є. І не лише до інших національностей, а взагалі”, - каже Тарновський.
Представники проекту “Українські книжки для виховання толерантності” протягом трьох років проводитимуть методичні семінари з виховання толерантності в усіх українських регіонах для вчителів історії, директорів шкіл, студентів педагогічних вишів, бібліотекарів та журналістів. Усі вони отримають методичну літературу для проведення уроків та факультативів з толерантності.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору