Рівне:

Створення та просування сайтів

Орендна плата державного майна Рівненщини знизиться наполовину

Останні новини 04-травня, 2009, 10:059 Lobanovskiy 1 038
З 1 травня орендарі нерухомого державного майна платитимуть лише 45% від раніше встановленого для них розміру орендної плати.

Валерій Марчевський пояснив, що таке зниження передбачене Постановою КМУ №316 від 25.03.2009 року, однак впроваджене урядом тимчасово і діятиме лише до кінця року. Тобто зменшення орендних ставок застосовуватиметься під час розрахунку орендної плати лише за травень-грудень 2009 року.

Водночас, постановою Кабміну передбачено, що зменшення плати за користування нерухомим державним майном не слід очікувати тим орендарям, які використовують його під розміщення гральних закладів та автоматів, казино, пунктів продажу лотерейних білетів або обміну валюти, фінансових установ, банкоматів, ломбардів, бірж, різноманітних брокерських, дилерських, маклерських чи ріелторських контор (у тому числі агентств нерухомості). Це не стосуватиметься також ресторанів з нічним режимом роботи, торговельних закладів з продажу ювелірних виробів, антикваріату або зброї, а також операторів телекомунікацій, які надають послуги з мобільного зв’язку та доступу до Інтернет.

Таким чином, орендна плата знизиться майже для 80% орендарів державного майна Рівненщини.

«Регіональне відділення також сподівається використати період зменшення орендної плати для активації роз’яснювальної, і навіть претензійно-позовної роботи з тими орендарями, які мають заборгованість», – зазначив Валерій Марчевський. За його словами, нині таких суб’єктів підприємницької діяльності в області налічується 158, а загальна сума їхнього боргу перед державою станом на 29.04.2009 року уже сягнула 577 з половиною тисяч гривень.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору