Рівне:

Створення та просування сайтів

Злочинне угруповання привласнило державний спирт

Газета СВ 14-травня, 2009, 15:059 prov 1 160
У Рівненській області СБ України викрила механізм протиправного заволодіння майном державного підприємства “Зірненський спиртовий завод” одного з небагатьох промислових об’єктів Березнівського району, що перебуває у державній власності. Про це ZAXID.NET повідомили у Службі безпеки України.
14 та 15 квітня співробітники СБУ затримали три вантажні автомобілі без будь-яких документів, якими з території заводу в супроводі посадових осіб підприємства, вивозили понад 84 тис. літрів спирту вартістю близько 3 млн. грн. Крім того, у правопорушників вилучили готівкові кошти, отримані за реалізацію необлікованої продукції, — 90 тис. грн, вогнепальну зброю, документи “тіньової” бухгалтерії.
Встановлено, що посадові особи ДП “Зірненський спиртовий завод” штучно занижували обсяги виходу продукції із сировини. При цьому на підприємстві накопичувався надлишковий спирт, який у подальшому вивозили вантажівками і використовували для незаконного виробництва алкогольних напоїв на території області та за її межами.
Злочиннe діяльність ретельно конспірували, спирт постачали лише перевіреним контрагентам, підроблені документи для перевезення спирту надавали на зовсім іншу продукцію (олію, мелясу, сивушне масло, тощо) або не надавали взагалі.
Слідчий відділ УСБУ в Рівненській області стосовно посадових осіб ДП “Зірненський спиртовий завод” порушив дві кримінальні справи за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України “привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах”. Одну особу затримали.
reporter.org.ua
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору