Рівне:

Створення та просування сайтів

НАШІ ШКОЛЯРІ НАЙКРАЩІ І В НІМЕЧЧИНІ

Актуально 03-сер, 2006, 11:529 prov 883
Нещодавно група рівненських школярів повернулася з Німеччини. Там діти брали участь у змаганнях з надання першої медичної допомоги під час нещасних випадків на кубок Німеччини. Рівненщину, й Україну в цілому, вони представили гідно. Про це повідомив начальник міського управління освіти Віталій Новак.
У рамках конкурсу десять учнів Рівненської гуманітарної гімназії та школи №28 обласного центру на чолі з керівниками груп у липні нинішнього року мали змогу побувати у німецькому місті Аугсбург. У змаганнях брало участь 23 команди, серед яких лише одна була закордонною – українською. За підсумками виконання завдань рівненські школярі зайняли перше почесне місце в категорії «іноземні команди», за що отримали кубок та грамоту.
Конкурсу передував курс теоретичної та практичної підготовки, який діти минулоріч проходили також у Німеччині: вони прослухали курс лекцій з медицини, здобули навики з надання першої невідкладної допомоги. Змагання відбувалося у чотири етапи. Перший – тести: дати відповіді на вісімнадцять питань за вісімнадцять хвилин. Другий – комбінована естафета з різноманітними завданнями, третій – надання невідкладної допомоги “потерпілому”. І на завершення конкурсанти встановлювали діагнгоз у “хворого”.
Звичайно, щоб здійснити таку поїздку, потребувалися чималі кошти. Основним фінансовим донором виступила німецька сторона. Також коштами допомогла і рівненська міська влада.
А проект такої співпраці продовжено ще на п’ять років.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору