Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 10-сер, 2006, 12:359 prov 867
З 1 вересня подорожчає світло
Відпускні ціни на електроенергію для населення України з 1 вересня зростуть на 25% у порівнянні з діючими нині. Міністерство юстиції 2 серпня зареєструвало відповідну постанову Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ).
Уряд стримував ціни на електроенергію для населення протягом семи років — з квітня 1999 року до квітня 2006 року. Встановлені державою ціни не покривають витрат на їх виробництво, транспортування і постачання.
НКРЕ наприкінці 2005 року почала приводити відпускні ціни на електроенергію для населення до економічно обґрунтованого рівня, підвищивши їх з 1 травня 2006 року на 25%. Комісія планує завершити цю роботу до середини 2008 року.
НКРЕ здійснює державне регулювання діяльності суб’єктів природних монополій в електроенергетиці і нафтогазовому комплексі, забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.
Скасування підвищення тарифів на світло і газ уб’є галузь, впевнений міністр економіки Арсеній Яценюк.

прем’єр передумав щодо референдуму про НАТО
Прем’єр-міністр України Віктор Янукович вважає, що рішення про вступ України до НАТО має ухвалюватися спільно урядом, Президентом і парламентом.
Про це прем’єр заявив у Міністерстві оборони України, представляючи міністра оборони Анатолія Гриценка.
Янукович підкреслив, що ухвалення рішення щодо вступу до НАТО не мусить бути “рухом по односторонній вулиці”, і при його розгляді треба керуватися економічною доцільністю.
— Я впевнений, що сьогодні влада в цілому буде приймати виважені і колегіальні рішення. Уряд, Президент і парламент спільно визначаться. Це занадто чутлива тема для нашого суспільства, — сказав він.
Раніше Партія регіонів і її лідер Віктор Янукович висловлювалися за проведення референдуму щодо вступу України до НАТО.

Ізраїль завдав авіаудару по Бейруту
Не менше 20 осіб загинуло в результаті авіаудару, який в понеділок, 7 серпня, опівночі ізраїльська авіація завдала по житловому будинку в районі Шиях у південному Бейруті. Ще 50 осіб госпіталізовано, а 25 вважаються зниклими безвісти.
В результаті влучення приблизно двох ракет завалився 4-поверховий житловий будинок, постраждали сусідні будівлі, в тому числі мечеть.
Жителі цього району не залишили його, як це зробила велика частина населення цієї частини Бейруту після початку ізраїльської воєнної операції в Лівані.

239 населених пунктів України знову знеструмлені
239 населених пунктів знеструмлено в ніч з 7 на 8 серпня в шести областях через вимкнення автоматичних систем захисту ліній електропостачання внаслідок погіршення погодних умов (сильний дощ, шквальні пориви вітру).
Як повідомляє Міністерство з питань надзвичайних ситуацій і справ захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, у Кіровоградській області знеструмлено 78 населених пунктів, Черкаській — 79, Полтавській — 54, Вінницькій — 18, Київській і Одеській — по п’ять населених пунктів.
До робіт з відновлення електропостачання населених пунктів залучено бригади обленерго.
В ніч на 6 серпня в результаті погіршення погодних умов в шести областях України знеструмлено 482 населених пункти.

Загинув соліст групи «А-Студіо»
— Аварія відбулася на Звенигородському шосе близько 14:00 за місцевим часом у середу, 2 серпня. Джип “Міцубісі”, за кермом якого знаходився соліст групи Баглан Садвакасов, врізався в КамАЗ. У результаті соліст і пасажир джипу загинули на місці, — сказав директор гурту Євгеній Селезньов.
Рятувальники загону Центроспасу, які працювали на місці події, повідомили, що після удару машина зайнялася.
За попереднім висновком, музикант і пасажир машини загинули від удару. Причиною ДТП начебто стала неуважність водія “Міцубісі”, який не встиг загальмувати перед вантажівкою, що стояла на світлофорі.
Директор групи Євгеній Селезньов сказав, що загибель Садвакасова — “це особиста справа групи, і нічого коментувати він поки що не готовий”. Зараз на місці події знаходиться весь склад групи і його менеджер.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору