Рівне:

Створення та просування сайтів

Чи переїдуть «Дубки» в казарму?

Актуально 10-сер, 2006, 12:379 prov 872
17 років тому три відділення Сарненської ЦРЛ: терапевтичне, неврологічне та кардіологічне перевели в корпуси колишнього дитячого табору відпочинку в урощище «Дубки» за 10 кілометрів від райцентру. З цього часу й почалися труднощі для хворих, яким треба було долати чималий відрізок дороги до лікувального закладу.
Відтоді обстеження і лікування, які можна було пройти в самому райцентрі, довелося робити саме у цих віддалених корпусах. Виникають великі труднощі в наданні допомоги хворим, які лікуються в «Дубках», тому що відділення реанімації знаходиться в райцентрі. І в багатьох випадках вчасно надати допомогу хворим із інсультами чи інфарктами не вдається. До того ж, слід зважити і на те, що корпуси лікарні в «Дубках» були призначені для літнього перебування, тож зимою хворим доводиться мерзнути.
Згідно з розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 14.11.2000 року, на баланс Сарненської ЦРЛ передали звільнені корпуси військової частини, що знаходяться в межах міста. І саме туди мали перебазуватися три відділення із «Дубків». У 2003 році почалися роботи з їх переобладнання. Населення району, розуміючи наскільки цей крок буде вигідним для потребуючих допомоги, почало надавати добровільні пожертвування. На сьогодні відсоток готовності майбутньої лікарні складає 60-70 %.
Відомо, що в обласному бюджеті на 2006 рік передбачалося виділити 800 тисяч гривень для продовження робіт, але, на жаль, до цього часу питання про виділення коштів не вирішено. Та й цих 800 тисяч навряд чи вистачило б. Тому що для закінчення і введення в експлуатацію терапевтичного, неврологічного та кардіологічного відділень потрібно 4 мільйони гривень.
Хоча надія, як говориться, згасає останньою і ситуація може змінитися найближчим часом. Депутати Сарненської районної ради звернулися до Рівненської обласної державної адміністрації, Рівненської обласної ради з проханням виділити з обласного бюджету кошти на завершення реконструкції приміщення колишньої військової казарми на вулиці Технічній міста Сарни під терапевтичне, неврологічне та кардіологічне відділення Сарненської ЦРЛ. Також депутати попросили переглянути рішення про розподіл субвенції на оснащення сільських амбулаторій та фельдшерсько-акушерських пунктів медичним обладнанням та придбання автомобілів швидкої допомоги для сільських закладів охорони здоров’я.
Наразі невідомо, коли саме ці кошти надійдуть до бюджету району і чи взагалі вони його поповнять у такій кількості, яка б дала змогу довести справу до кінця. Та все ж таки жителі Сарненщини вірять у те, що незабаром стан справ таки покращиться.
Олександр ШЕРШЕНЬ,
Сарни.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору